Peep Sooman • 6. november 2001 kell 12:15

Pärnu valiti Euroopa Liidu nõuetele vastavaks linnaks

Konkursi 'Euroopa Liidu nõuetele vastav linn 2001' üheks parimaks valiti 122 Euroopa Liidu kanditaatriikide omavalitsuste seast Pärnu linn.

Pidulikule austamistseremooniale Brüsselisse on 27. novembriks kutsutud auhinda vastu võtma Pärnu linnapea Einar Kelder.

Konkurss oli avatud kõigile kandidaatriikides (Bulgaaria, Küpros, T?ehhi Vabariik, Eesti, Ungari, Läti, Leedu, Malta, Poola, Rumeenia, Slovaki Vabariik, Sloveenia ja Türgi) asuvatele linnadele ja kohalikele omavalitsusustele. Konkursi käigus laekusid taotlused 122 omavalituselt Euroopa Liidu kanditaatriikidest, otsus tehti käesoleva aasta oktoobris.

Laekunud taotlused vaatas üle rahvusvaheline hindamiskomisjon, mis koosneb konkursi 'Euroopa Liidu nõuetele vastav linn' 1999. ja 2000. aasta erinevatest võitjatest ning kohalike omavalitsustega tihedat koostööd tegevate ja EL-i keskkonnapoliitikaga tegelevate rahvusvaheliste organisatsioonide esindajatest.

Komisjon valis välja 13 üldvõitjat s.h. Pärnu linna, seda väljapaistvate saavutuste eest kõigis kolmes konkursi valdkonnas: Euroopa Liidu keskkonnaalase seadusandluse rakendamine, integratsioon ja informatsioon ning keskkonnakasvatus.

Hetkel kuum