21. november 2001 kell 7:58

Aktsiaturg kardab kaugel olevat majanduse taastumist

Ameerika aktsiaturul võttis maad skeptitsism viimase aja tugeva aktsiaturu tõusu osas, kuna kauaoodatud majanduse ja firmade kasumite paranemine võib olla kaugel eemal.

Investorid avastasid, et aktsiad on liiga kallid arvestades lühiajalise firmade kasumite väljavaadetega.

'Säilitamaks härjaturgu vajame me sisesmise väärtus loomist, mis tuleb kasumitest,' ütles Legg Mason Wood Walker peastrateeg Richard Cripps Reutersile. 'Praegusel hetkel pakume me kõik pimeduses millised need kasumid saavad olema.'

Nasdaq <GR#US.^IXIC> kukkus teisipäeval 2,79% võrra 1880,51 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> langes 0,75% võrra 9901,38 punktile, laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> lõpetas päeva 1142,66 punktil ehk 0,73% võrra esmaspäevasest sulgemistasemest madalamal.

Ka madala käibe kartused lõid eilset turgu. Kauplemispõrandatel saab neljapäeval seoses Tänupühadega olema vähe rahvast. Investorid loobuvad tihti suurtest positsioonidest enne pühasid kuna õhukesel turul kauplemine teeb suuremate aktsiakoguste ostmise või müümise keerulisemaks põhjustades metsikuid hinnakõikumisi.

'Me ei hakka kuulutama härjaturgu enne, kui aktsiad liiguvad kõrgemale selle asemel, et kõigest taastuda septembri madalamatelt tasemetelt,' ütles First Albany Asset Management portfellihaldur Peter Gottlieb.

Hetkel kuum