Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soovituste maailm väga kirev

  Igal soovitusi andval firmal on soovitustel oma süsteem ja soovitusi on palju. Näiteks tugev ostusoovitus, ostusoovitus, ostusoovitus kauplemiseks, osta nõrkuse korral, pikaajalises perspektiivis ostusoovitus, akumuleeri, lisa, atraktiivne, alaväärtustatud, turutootlust ületav, soovitusnimekirja kantud, pikaajaliselt turutootlust ületav, neutraalsest positiivsem, turutootlusega, neutraalne, hoia, turutootlusest madalama tootlusega, vähenda, müü, tugev müü.
  Äripäev on loonud ülevaatenimekirja ettevõtetest, kelle tegevus on luubi alla võetud. Firmadest on välja valitud tuntud Eesti, Soome, Rootsi ja USA aktsiad tuntuse alusel. Soovitused antakse börsitoimetuse töötajate enamuse hinnangu alusel ning need on tehtud 12 kuu perspektiivi silmas pidades. Soovitused koosnevad kahest osast: riskist ja soovitusest. Riskikategooriaid on neli: madal risk, järgnevad riski kasvamise suunas keskmine risk, kõrge risk ning spekulatiivne risk. Soovituskategooriaid on viis, need on positiivsuse alanemise järjekorras järgmised: tugev ost, ost, hoia, müü ning tugev müük. Ülevaade ei ole käsiteldav soovitusena osta, hoida või müüa allpoolnimetatud väärtpabereid. Äripäev ja tema töötajad võivad olla omandanud, omada, omandada tulevikus positsioone või omandusest loobuda reitingualustes aktsiates või optsioonides või nendest koosnevates indeksites või fondides. Äripäev ega tema töötajad ei vastuta avaldatud informatsiooni korrektsuse eest ega selle kasutamise tulemusena tekkivate kahjude eest.
  Kunagi ei tohi võtta ühtegi soovitust absoluutse tõena. Soovitav on võrrelda erinevate analüütikute soovitusi ning veel parem on see, kui suudate kujundada analüütikutest sõltumatu oma arvamuse, mille alusel langetate otsuse osta, hoida või müüa. Investor peab olema oma tehinguotsuses kindel ning mitte hakkama pärast süüdlasi otsima, kuna lõpliku otsuse tegi ta ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.