Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Klementi plaanib käibe kahekordistumist

  Praegu on Klementi käive veidi üle 100 mln krooni aastas (78 mln tänavu 9 kuuga), firma 9 kuu kasum oli 0,2 mln.
  Võõras ütles, et tulemused paranevad kaubandusvõrgu arenguga.
  Võõras ja ettevõtte suurosaniku P.T.A. Groupi juht Kari Mattsson kummutasid ka turul levivad spekulatsioonid, nagu viiks suurosanik Klementist allhanke kaudu raha välja, ostes suurema aktsionäri õigusega allhanketöid Klementilt liiga odavalt.
  P.T.A. sai Klementi osanikuks 1999. aastal. Sellest ajast on suurenenud Klementi allhange käibest 20 protsendilt 30 protsendile, samas pole ettevõte suutnud hakata kasumit tootma.
  Lõviosa Klementi allhanketöödest lähevad P.T.A.-le, kes need kaubamärkide PTA, St. Jacques, Avenue, Malli-Mari ja Master-Coat all maha müüb.
  Nii Võõras kui Mattsson ütlesid, et P.T.A. ostab allhanke Klementilt turuhinnaga. Samuti ei võta P.T.A allhanget ainult Klementist, vaid ka teistest Balti riikidest ja Peterburist. Matsson ei soovinud teisi allhanke teostajaid nimetada.
  Mattsson tõi Klementi kehvadele tulemustele kaks põhjust: P.T.A. kui uue strateegilise investori tulekuga tehti firma tegevuses muudatusi ja üldine turuolukord pole moekaupade müüjaid soosinud.
  Klementiga konkureeriva firma ASi Baltika juht Meelis Milder põhjendas Klementi kesiseid tulemusi samuti kaubandusvõrgu rajamisega. Ka Baltika on rajamas praegu oma kaubandusvõrku, aga Baltika elab seda tänu suurusele kergemalt üle. Baltika 9 kuu käive oli 303 mln ja kasum 9,2 mln krooni.
  Milder ütles, et oma osa Klementi kehvemas tulemuses võib olla allhanke suurem osa, sest kui näiteks tavalised püksid maksavad poes 250 krooni, siis allhanke kaudu saab kätte 70?80 krooni paarist.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.