9. juuli 2002 kell 12:01

Pangaautomaat tunnistab uusi kahekümneviieseid alles sügisel

Hansapanga sularaha vastu võtvad automaadid tunnistavad uut kahekümne viie kroonist rahatähte alles sügisel.

Hansapank Eesti meediasuhete juht Kristiina Tamberg ütles, et pank töötab vajaliku tarkvaratäienduse kallal, kuid see ei valmi enne septembrit. Tarkvaratäienduse väljatöötamist ei saanud Tambergi sõnul alustada enne uue rahatähe emiteerimist, mis toimus 21. juunil.

Eesti Panga avalike suhete nõunik Janno Toots kinnitas, et vastavuses turvanõuete ja rahvusvaheliste standarditega ei väljasta raha emiteerija kommertspankadele vajalikku infot, et nood saaksid tõrkeid rahaautomaatide töös ennetada.

Toots ütles, et Eesti Pank ei kavatse enne euro kasutuselevõttu Eestis rohkem uusi rahatähti emiteerida.

Hetkel kuum