Inge Rumessen • 28. august 2002 kell 11:21

Sloveenia rebis Eestist korruptsioonivastases võitluses ette

Eesti kaotas kõige vähem korrumpeerunud Kesk- ja Ida-Euroopa staatuse Sloveeniale, kes tõusis 34. kohalt 27-le.

Ühingu ?korruptsioonivaba Eesti? liige Triin Reinsalu nentis, et Sloveenia on tublisti teinud tööd korruptsiooni vastu võitlemisel ja saanud Berliinis asuva Transparency International korruptsioonivastase organisatsiooni igaaastase uuringu tulemusena 0,8 punkti enam kui möödunud aastal.

?Eesti probleemiks on see, et me oleme seisma jäänud,? ütles Reinsalu. ?Ka rahvusvahelistele organisatsioonidele on pinnuks silmas, et meil pole riiklikku korruptsiooni vastu võitlemise programmi.?

Reinsalu lisas, et Eestis on tegelikult rohkem korruptsiooni, kui uuring näitab, sest see on tehtud vaid riigiasutuste põhjal. Näiteks Tallinna linnavalitsus jääb välja. ?Eestis on suurimad probleemid aga just kohalikul tasandil, kus kontroll ei toimi.?

Hetkel kuum