30. september 2002 kell 11:14

Inteli tegevjuht: me jääme kasumlikuks ettevõtteks

Vaatamata infotehnoloogiasektorit tabanud 30 aasta suurimale tagasilöögile jääb Intel kasumlikuks ettevõtteks, teatas tegevjuht Craig Barrett.

?Ma usun, et me väljume tagasilöögist tugevamana kui me olime sisenedes?, lausus Barrett uudisteagentuuri AFX teatel Dubais peetud pressikonverentsil. Ta kirjeldas praegust tehnoloogiasektorit tabanud tagasilööki kui tugevaimat, mida ta on näinud viimase 30 aasta jooksul, kuid mitte Inteli jaoks. Inteli suurim langus oli Barretti sõnul 1985. aastal.

'Selle kriisi ajal on käive langenud umbes 20 protsenti, kuid me oleme endiselt kasumlik kompanii ja me oleme endiselt võimelised kulutama uuringu- ja arengutöödeks 4 miljardit dollarit (64 miljardit krooni).'

'Me oleme endiselt võimelised investeerima tulevikku,' lisas Barrett.

Intel <GR#US.INTC> teenis selle aasta teises kvartalis 446 miljont dollarit (7 miljardit krooni) kasumit. Aastal 2001 sai kompanii 26,5 miljardi dollari (425 miljardi krooni) suuruse käibe juures 3,6 miljardit dollarit (58 miljardit krooni) kasumit.

Hetkel kuum