• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahandusministeerium: deflatsiooni tõi kaasa vabalt kujunevate hindade langus

  Vabalt kujunevate hindade langus tõi kolmandas kvartalis kaasa tarbijahinnaindeksi languse ehk deflatsiooni.

  Rahandusministeerium kirjutab oma kommnetaaris, et tegemist oli esmakordse kvartaalse tarbijahindade langusega peale Eesti krooni kasutuselevõtmist.
  Languse tõi kaasa väliste hinnasurvete vähenemine - sarnaselt eurotsoonile langesid toiduainete (peamiselt köögiviljade) hinnad, mõju avaldas ka dollari kursi langus. Kolmandas kvartalis aeglustus ka administratiivselt reguleeritavate hindade kasvutempo. Kokku langes tarbijahinnaindeks kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 0,6 protsenti.
  Tarbijahindade aastane kasvutempo alanes kolmandas kvartalis 2,8 protsendini. Aastaarvestuses oli peamine tarbijahindade kasvutegur elektrihindade tõus, mille taga oli hinnatõus Fortum Läänemaa ja Narva Elektrivõrgu klientidele.
  Elektrihindade tõusu osa kogu hinnatõusus oli ligikaudu 1 protsent.
  Seoses administratiivselt reguleeritavate hindade tõusuga on lähikuudel oodata inflatsiooni kiirenemist. Administratiivselt reguleeritavatest hindadest tõusis 1. oktoobril soojusenergia hind Pärnus ja Viljandis, lähikuudel tõusevad ka tubakatoodete hinnad. Võib oletada, et sõja algus Lähis-Idas toob kaasa naftahindade hüppelise kasvu. Toidukaupade hindade kasvutempo kiirenemine eurotsoonis augustis-septembris viitab sellele, et vabalt kujunevate hindade langustrend peaks ka Eestis varsti muutuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.