Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn 2003?2006

  Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon Tallinnas seab eesmärgiks tagada:
  usaldusväärne eelarvepoliitika? hoiab linna laenukoormuse kehtiva eelarvestrateegiaga lubatud piirides; kaotab tallinlaste jaoks ebaõiglase mootorsõidukimaksu; vaatab kommunaalteenuste hinnapoliitika üle iga-aastase eelarvemenetluse käigus; ei tõsta 2003. a ühistranspordi piletihindu; säilitab elamumaa maamaksu senisel tasemel.
  leppimatus korrarikkujatega:? sõlmib turvalisuse tagamise lepingu politseiprefektuuri, Kaitseliidu Tallinna maleva ja turvafirmadega; suurendab koostöös politseiga patrullide arvu Tallinnas; toetab igasse suuremasse asumisse konstaablipunkti rajamist ja abipolitseinike kaasamist nende töösse; toetab naabrivalvet; arendab välja munitsipaalpolitsei (linnavahtide) süsteemi; valgustab kõik Tallinna tänavad.
  linnaehitus käima, Tallinn ilusaks:? teeb koostöös erasektoriga korda Tallinna väravad (bussijaam, Balti jaam jm); käivitab ulatusliku haljastamise; jätkab kanalisatsiooni rajamist kanalisatsioonita linnaosades; jätkab Tallinna mereäärse ala arendamist; koostöös riigiga renoveerib viie aasta jooksul Tallinna loomaaia; rajab kesklinnas kaasaegse taluturu ja Ilmarise kvartalis kalaturu; rajab avalike tualettide võrgu; algatab omanike hooleta majade sundvõõrandamise; toetab Rahumäe 3 tühermaale noorte perede elamurajooni rajamist; toetab eraettevõtjate algatusi sotsiaal- ja kultuuriobjektide rajamisel.
  rohkem elanikke, vähem bürokraatiat, parem ja odavam avalik teenus:? reorganiseerib säästva arengu ja planeerimise ameti, taastades tarbija- ja keskkonnakaitse üksused ja peaarhitekti ameti; muudab paindlikumaks ja kiiremaks detailplaneeringute menetlemise süsteemi; loob koostöös Tartuga ühtse veebipõhise linna teenuste süsteemi ning korrastab linna registrite süsteemi; käivitab koostööläbirääkimised naabervaldadega; taotleb Naissaare üleandmist Tallinnale.
  avatud ärilinn Tallinn:? loob tingimused Paljassaare sadama ning tööstuspargi väljaarendamiseks; jätkab väikeettevõtluse toetamist stardikapitaliga ning rajab ettevõtlusinkubaatorid; arendab edasi Tallinna Brüsseli esinduse tööd, tihendamaks koostööd teiste Euroopa linnade, organisatsioonidega; tihendab koostööd Helsingiga; taastab suhted Peterburiga eesmärgiga arendada majandus- (sh turismi­) ja kultuurialast koostööd.
  Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonilepingust Tallinnas (allkirjastatud 25. oktoobril)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA aktsiaturg rallis Powelli kõne peale
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.