26. november 2002 kell 16:17

USA nõrgad makronumbrid kukutasid börsi

USA aktsiad langesid tänase börsipäeva alguses pettumustvalmistanud tarbijausalduse ja majamüügi numbrite tõttu.

Kell 18 oli Dow Jonesi tööstuskeskmine langenud, nagu ka Nasdaq ja S P 500 indeks 1,4 kuni 1,7 protsendi võrra. Dow jonesi tööstuskeskmisse kuuluvate ettevõtete aktsiatest oli vaid üks ? Eastman Kodak <GR#US.EK> ? plussis. Fototarvete tootja aktsia tõusis 0,24 protsenti 36,91 dollarile.

Novembris kasvas USA tarbijausaldusindeks 84,1-le oktoobrikuiselt 79,6-lt, kuid tõus oli analüütikute oodatust väiksem. Turul oodati selleks numbriks 85,0.

Uute majade müük langes oodatust enam 1,007 miljonile võrreldes septembri 1,021 miljoniga.

Kolmanda kvartali suuremaks korrigeeritud majanduskasv, mis ületas analüütikute ootusi, ununes investorite seas sootuks. Kolmanda kvartali majanduskasv korrigeeriti varasemalt 3,1 protsendilt 4,0 protsendile. Analüütikud ootasid 3,8 protsendile korrigeerimist.

Hetkel kuum