• Jaga lugu:

  PM: Vabatarkvara kogub üha populaarsust

  Microsofti tarkvara suurenenud litsentsitasud ning politseireidid piraatluse vastu sunnivad arvutiostjaid kaaluma üleminekut tasuta tarkvarale.

  Microsoft muutis suvel oma litsentsipoliitikat, mis tegi ettevõtetele tarkvara ostmise kuni kaks korda kallimaks. Samas on kasvanud ka piraattarkvara vastu võitleva Business Software Alliance?i (BSA) ja politsei võitlus legaliseerimata tarkvara kasutajate vastu, kirjutab Postimees.
  Eesti suurematest ettevõtetest kasutavad Ühispangas ligi pooled töötajad Linuxi vabatarkvara. Eesti Ühispanga IT-juht Tõnu Liik tõdes, et Linuxi ning Windowsi operatsioonisüsteemide kasutamisel pole põhimõttelist vahet, kuid lahendused on erinevad.
  Liigi sõnul on pooltel töökohtadel pangas siiski Microsofti kontoriprogrammid, sest ülemaailmsete standardite tõttu ei saa pank seal Linuxit endale lubada.
  Kokkuhoid on pangale lisaks ligi 700 arvutikasutaja litsentsitasudele ka see, et Linuxi arvutid ei pea olema kõige uuemad, hakkama saab ka vanemate arvutitega, mistõttu investeeringuid on tarvis teha vähem. Samas peab panga infotehnoloogiaosakond toetama nüüd nii Linuxi kui ka Windowsi kasutamist.
  Eesti informaatikakeskuse direktori Imre Siili sõnul kompavad vabatarkvara ka riigiasutused. Esimesed neist on astunud ka samme vabatarkvarale üleminekuks.
  Praegu on tegemist üksikute näidetega, sest keskkonnaministeerium soovib kasutusele võtta OpenOffice?i, ka andmekaitse inspektsioon kavandab vabatarkvarale üleminekut. Siili sõnul on informaatikakeskus pakkunud riigiasutustele toetust, üritades valmistada Eestile sobilikku õigekirja kontrolli ja poolitust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Pandeemiapiirangute leevenemine aeglustas Amazoni kasvu
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.