Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Vabatarkvara kogub üha populaarsust

  Microsofti tarkvara suurenenud litsentsitasud ning politseireidid piraatluse vastu sunnivad arvutiostjaid kaaluma üleminekut tasuta tarkvarale.

  Microsoft muutis suvel oma litsentsipoliitikat, mis tegi ettevõtetele tarkvara ostmise kuni kaks korda kallimaks. Samas on kasvanud ka piraattarkvara vastu võitleva Business Software Alliance?i (BSA) ja politsei võitlus legaliseerimata tarkvara kasutajate vastu, kirjutab Postimees.
  Eesti suurematest ettevõtetest kasutavad Ühispangas ligi pooled töötajad Linuxi vabatarkvara. Eesti Ühispanga IT-juht Tõnu Liik tõdes, et Linuxi ning Windowsi operatsioonisüsteemide kasutamisel pole põhimõttelist vahet, kuid lahendused on erinevad.
  Liigi sõnul on pooltel töökohtadel pangas siiski Microsofti kontoriprogrammid, sest ülemaailmsete standardite tõttu ei saa pank seal Linuxit endale lubada.
  Kokkuhoid on pangale lisaks ligi 700 arvutikasutaja litsentsitasudele ka see, et Linuxi arvutid ei pea olema kõige uuemad, hakkama saab ka vanemate arvutitega, mistõttu investeeringuid on tarvis teha vähem. Samas peab panga infotehnoloogiaosakond toetama nüüd nii Linuxi kui ka Windowsi kasutamist.
  Eesti informaatikakeskuse direktori Imre Siili sõnul kompavad vabatarkvara ka riigiasutused. Esimesed neist on astunud ka samme vabatarkvarale üleminekuks.
  Praegu on tegemist üksikute näidetega, sest keskkonnaministeerium soovib kasutusele võtta OpenOffice?i, ka andmekaitse inspektsioon kavandab vabatarkvarale üleminekut. Siili sõnul on informaatikakeskus pakkunud riigiasutustele toetust, üritades valmistada Eestile sobilikku õigekirja kontrolli ja poolitust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.