Tiit Reinart • 24. jaanuar 2003 kell 9:54

Enn Soosaar: Poliitikud väldivad keerulisi teemasid

Enne valimisi püüavad poliitikud vältida keeruliste teemade lahtirääkimist, väidab kolumnist Enn Soosaar.

Lihtsatel lahendustel on oma vääramatu võlu. Valimised lähenevad. Üks erakord lubab häälte püüdmise kampaanias tekitada riigieelarvesse pooleteisemiljardilise augu, teine kahemiljardilise, kolmas ei vaevu rehkendamagi, missuguse alalaekumise toob nende tulumaksureform kaasa, kirjutab Soosaar esmaspäevases Äripäevas.

Aga eks ole, lubadus kõlab uhkelt. Ja on oma lihtsuses kõigile arusaadav. Muudame üksikisiku tulumaksu praegu kehtivat korda ja teile, valijatele, jääb igal aastal taskusse mitu tuhat lisakrooni, millega saate oma tarbijalikke vajadusi rahuldada. Ei sellest midagi, et samal ajal tunnistavad lubajad ühest suust: haridus ja teadus on alarahastatud, ühiskond peab märgatavalt rohkem lastele kulutama, tasuta lõunaid ei ole ja maksta tuleb nii tänavaturvalisuse kui ka puhta vee ja õhu eest. Kuid see on juba teine lugu, miks riigikassas raha napib. Nii keeruliste asjade lahtirääkimisest enne valimisi ei tõuse kellelegi tulu, kirjutab Soosaar.

Hetkel kuum