Inge Rumessen • 8. aprill 2003
Jaga lugu:

Pressinõukogu hakkab menetlema kaebusi internetiportaalides avaldatu peale

Pressinõukogu hakkab koostööleppe kohaselt internetiportaalidega menetlema kaebusi seal avaldatu peale.

Koostööleppele kirjutasid alla pressinõukogu esimees Sulev Valner, AS Delfi peatoimetaja Mart Pukk, Tele2 Eesti AS e-kommertsi direktor Andres Jõesaar ja Eesti Telefon Teleteenused meediateenistuse juhataja Maiko Kalvet.

Pressinõukogu teate kohaselt esitasid AS Delfi, Tele2 Eesti AS ja Eesti Telefon 11. detsembril 2002 pressinõukogule avalduse, milles avaldasid soovi ?liituda pressinõukoguga eesmärgil leida võimalus laiendada kasutajate võimalikke kaebuste lahendamise mehhanisme ka meie poolt esindatud internetikeskkondadele?.

Eesti internetikeskkondades on juba tugevalt juurdunud eneseregulatsioonivorm, kus toimetus võtab operatiivselt maha materjali, mille kohta on laekunud protest või hoiatus. Seega peaks enamik vaidlusaluseid küsimusi leidma lahenduse ?hoiatuse ja mahavõtmise? protseduuri raames.

Jaga lugu:
Hetkel kuum