Peeter Stamberg • 24. oktoober 2003 kell 7:55

Börsiülevaade: Hansapanga tulemused veidi allapoole konkurendi ootusi

Hansapanga kolmanda kvartali tulemused olid veidi nõrgemad kui konkurent Eesti Ühispank prognoosis.

Eesti Ühispank prognoosis, et pank teenib tegevuskasumit enne provisjone 755 mln krooni, tegelikult oli vastav näitaja 717 mln krooni. Kasumi kasvu oodatust vähem tingis intressimarginaali langus. Ühispank prognoosis Hansapanga intressimarginaali langemist 3,6% piirkonda, sinna ka marginaal langes. Kolmandas kvartalis oli intressimarginaal 3,56% ehk 0,69% vähem kui möödunud aastal.

Neto intressituluks ootas Ühispank 830 mln krooni, tegelikult oli vastav näitaja 809 mln krooni.

Kui tegevuskasum enne provisjone kasvas aastaga ligi viiendiku, siis puhaskasum tänu eelmise aastaga võrreldes üle 3 korra kasvanud provisjonidele kahanes 2,5%, 559 mln kroonile. Ühispank ootas puhaskasumit vahemikus 550-580 mln krooni.

Puhaskasumist tuli kolmandas kvartalis 66,4% Eestist, 16,2% Lätist, 12,3% Leedust ja 5% mujalt ehk Venemaa ja Ukraina liisingtegevusest ning mittestrateegilistest valdkondadest.

Hetkel kuum