Peeter Stamberg • 9. november 2003 kell 22:00

Makronäitajad ei toetanud dollarit

USA dollar langes reedel vaatamata sellele, et maailma suurima majandusega riigi tööjõuturg näitas paranemismärke. USA tööpuudus oli reedel avaldatud andmete kohaselt väiksem kui analüütikud ootasid.

Dollari kurss tõusis pärast tööpuuduse näitaja avaldamist kuue kuu kõrgeima tasemeni ja euro maksis 1,1375 dollarit (dollar maksis 13,76 krooni), kirjutas Forex News. Varsti tegi euro kurss läbi aga kiire tõusu ja euro maksis 1,1531 dollarit (dollar 13,57 krooni), mis oli dollari nelja päeva madalaim kurss.

?Me oleme näinud häid (USA majanduse) numbreid, mis on euro kursi 1,18 dollarilt toonud praegustele tasemetele. Samas peame nägema rohkem häid näitajaid selleks, et dollari tõus jätkuks. Igatahes ma ei usu, et me näeme taset, kus euro maksab 1,10 dollarit,? ütles Bank One?is valuutadega tegelev Ralph DelXenero Reutersile. Dollari languse taga olid ka kuulujutud, nagu oleks USA tõstnud terroriohu taset, aga valitsus lükkas selle ümber.

Hetkel kuum