Peeter Stamberg • 13. november 2003 kell 7:41

Börsiülevaade: tugev aktiivsus võib Hansat kergitada

Eile oli Tallinna börsil viimase viie kuu aktiivseim kauplemispäev. Hansapanga aktsiale võib tugev aktiivsuse kasv tähendada ka hinna tõusu.

Börsil kogunes eile käivet kokku 144 miljoni krooni eest, viimati kogunes rohkem käivet 5. juunil.

Hansapanga aktsiast kogunes käivet üle 126 mln krooni eest ehk enam kui varasematel novembrikuu kauplemispäevadel kokku (118 mln krooni). Aktsia hind kerkis seitsme kuu suurima käibe juures 0,87%, 310,12 kroonile. Suur käive ja hinnatõus näitab tugevat ostuhuvi aktsia vastu, samas tegi hind läbi suhteliselt väikese tõusu ehk praegustelt tasemetelt oli olemas ka tugev pakkumine.

Sampo Pank prognoosib hommikustes turukõverdustes, et Hansapanga aktsia võib lähinädalatel tõusta vahemikku 20,40-20,60 eurot (319-322 krooni).

Ka Eesti Telekomist tuli eile käivet (16,8 mln krooni) rohkem kui novembrikuu varasematel kauplemispäevadel kokku (12,3 mln krooni). Erinevalt Hansa aktsiast aga Telekomi hind langes, sulgudes 107,18 kroonil ehk 1,58% madalamal kui teisipäeval. Sampo Pank näeb Eesti Telekomi langust vähemalt tasemeni 6,75 eurot (105,61 krooni).

Ülejäänud aktsiate vastu oli huvi eile tagasihoidlik, üle 500 tuhande krooni ei tulnud käivet ühestki aktsiast.

Hetkel kuum