2. detsember 2003 kell 22:00

Eesti kinnisvaraturg on Balti atraktiivseim

Eilsel Kinnisvaraeksperdi kinnisvarahommikul tutvustati Cushman & Wakefield Healey & Bakeri tänavuse aasta uuringut Euroopa Liidu kandidaatriikide kinnisvaraturgude kohta.

Kinnisvarainvesteeringu keskkondade võrdluses on Eesti kandidaatriikidest neljandal kohal, jäädes alla Poolale, Ungarile ja T?ehhile.

Kolmeteistkümnest parameetrist, mille alusel riike hinnati, sai Eesti esikoha välisomandi soosimise ning õigussüsteemi kategoorias. Eesti asjaõigusseadus ning kinnistusraamat hinnati kõige turvalisemaks kõikidest kandidaatriikidest.

Halvima, seitsmenda koha sai Eesti äripindade rentnike teadlikkuse ja koosluse kategoorias. Eesti rendilepingud on investori suhtes ebaturvalised, st neid on väga lihtne lõpetada ning rentnikud on väikesed ja tundmatud ettevõtted.

Kinnisvaraeksperdi konsultant Veronika Ilsjan märkis, et Eesti kinnisvaraturg on väljumas alapakkumisega turu faasist, mis tähendas kõrgendatud nõudlust piiratud pakkumisega. Alapakkumisega turg on ebastabiilne: kui uued pakkumised peale tulid, tekkis kohe surve hinnalanguseks. Nüüd on hinnakorrektsioonid toimunud ning hinnad alluvad enam tavapärasele majandustsüklile ning sõltuvad eelkõige kohast ning kvaliteedist.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum