25. märts 2004 kell 13:23

Keskerakond vajab kiiresti perestroikat - ÄP homne juhtkiri

Äripäev leiab, et Sven Mikser oleks olnud Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni esimeheks parem valik.

Seadmata kahtluse alla Vilja Savisaare õigust jätkata oma edukat poliitilist karjääri, kontsentreerub võim Keskerakonnas kõigest hoolimata veelgi kitsama ringi kätte. Täna hakkas jää siiski liikuma, kui Riigikogu asespiikri nn ametliku kandidaadi Enn Eesmaa kõrvale esitati ka Peeter Kreitzberg. Viimane suutis hääletusel edestada Eesmaad ja valitigi asespiikriks, millele järgnes põhjendamatult raevukas purse autokraatia pooldajatelt.

Kui Keskerakond heidab Kreitzbergi oma ridadest välja, on see erakonnale veelgi halvem ja tähendaks ainult isoleerumise suurenemist. Kuni Keskerakonnast saaks ilma positiivse programmita protestipartei, mis poliitilise pluralismi säilimise huvides poleks ehk hea. Sestap soovime Keskerakonnale muutuste tuuli.

Autor: Mati Feldmann

Hetkel kuum