ELi laienemine käivitab maksuvaidluse

03. mai 2004, 11:48

ELi laienemine lõpetas külma sõja peatüki, kuid avas kohe uue rindejoone maksupoliitikas, mis jääb võitluste tandriks veel aastateks, kirjutab WSJ.

Pliitikud ja ärimehed Poolast ning Euroopa Komisjon lükkasid nädalavahetusel tagasi Saksa kantsleri Gerhard Schröderi süüdistused ?maksudumpingus?, mis ta tõi välja läinu nädalal ajalehtedele Handelsblatt ja Wall Street Journal antud intervjuus. Schröder ütles, et ELi uued riigid peavad oma ettevõtete maksukoormat tõstma.

Ehkki Schröderi süüdistused lükati tagasi kui kodumaise poliitika ja lobby mõju, on erinev maksuideoloogia poliitikute sõnul debatt, mis on ELi sisese konkurentsi tuumaks ning mis niisama lihtsalt ei vaibu, kirjutab WSJ.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing