Ülar Lauk • 22. juuli 2004 kell 12:27

Venemaal peeti kinni ohtlikud internetikurjategijad

Venemaal peeti kinni kolm noort inimest, kes tekitasid suurt kahju ja pressisid välja raha Briti online-mängupõrgutelt.

Briti rahvusliku Hi-tech Crime Unit"i ja Vene õiguskaitseorganite ühisoperatsiooni käigus vahistati reididel Peterburis, Saraatovi oblastis ja Stavropoli krais 3 veidi üle 20aastast noormeest, oodata on uusi areste.

Kinnipeetuid kahtlustatakse arvutirünnakute korraldamises Briti mängusaitide vastu, mis paralüseerisid nende tegevuse ja tekitasid kahju miljonite naelsterlingite ulatuses. Teised Kariibi mere piirkonnas paiknevad mängukeskused, mis teenindavad peamiselt USA ja Austraalia kliente, sattusid samasuguste küberrünnakute ohvriks ning said pärast rünnakuid teateid nõudmisega maksta kuni 50 000 dollari suuruseid summasid.

Pärast seda, kui politsei soovitas esimesena kannatada saanud saidi Canbet.com omanikel maksta ära väljapressijate nõutud summa, jälgiti raha liikumist Londonist Kariibi mere riikidesse, sealt edasi Lätisse ja Venemaale. Oma osa nende kuritegude juurdlusel mängisid USA, Austraalia, Kanada, Läti ja Eesti õiguskaitseorganid, kirjutab <#Financial Times=http://news.ft.com/servlet/ContentServer?pagename=FT.com/StoryFT/FullStory c=StoryFT cid=1087373888458 p=1012571727092>.

<#InoSmi.ru=http://www.rambler.ru/db/news/msg.html?mid=4831706 s=5>

Hetkel kuum