Ülar Lauk • 29. juuli 2004 kell 9:17

Vene kohtutäiturid: me ei takista Jukost naftaga kauplemast

Venemaa kohtutäiturite teenistus lükkas ümber Jukose väited nagu halvaks nende tegevus kompanii töö.

Justiitsministeeriumi kohtutäiturite osakonna ülema Andrei Beljakovi sõnul on need süüdistused alusetud. 'Kohtutäiturite tegevus pole suunatud arvete ega Jukose tütarettevõtete majandustegevuse blokeerimisele,' teatas Beljakov agentuurile Interfax.

Beljakovi sõnul ei saanud kohtutäiturite tegevus paralüseerida Juganskneftegazi, Samaraneftegazi ja Tomskneftegazi majandustegevust, kuna korraldust varade võõrandamise keelamise kohta pole tehtud. 'Me tegime kohalikele võimuorganitele ettekirjutuse võimalike tehingute keelamise kohta nende kompaniide kinnisvaraga', vahendas gazeta.ru Beljakovi sõnu.

Varem teatas Jukose advokaat Dmitri Gololobov, et justiitsministeerium keelab Jukose tütarfirmadel naftaga kaubelda. Gololobovi sõnul on nood kohtutäiturite nõudmisel sunnitud sisuliselt naftatootmise ja ekspordi lõpetama, sest neil on keelatud võõrandada igasugust vara st müüa ka valmistoodangut.

<#lenta.ru=http://www.lenta.ru/economy/2004/07/29/deny/>

<#gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/2003/07/03/box_3211.shtml#338766>

Hetkel kuum