EPL: Kindlustused uputuse kahjusid kinni ei maksa

06. august 2004, 08:28

Uputusest põhjustatud kahjude pärast pöördub kindlustusse tavalisest rohkem inimesi.

Enamikul juhtudel jääb nende kahjunõue aga hüvitamata. ASi If Eesti Kindlustus on esitatud üle saja nõude vihmast tingitud kahju hüvitamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Paraku suuremat enamikku me kinni ei maksa,? tunnistas firma kahjukäsitluse osakonna juhataja Eero Link. Enamik nõudeid tulenevad hoonetele tekkinud kahjust. ?Kõige tüüpilisem näide on kontor, kodu või kelder.? Kahjustatud autode pärast on kindlustusse vähem pöördutud.

Kui inimene soovib looduskatastroofi tõttu põhjustatud kahju eest raha saada, peab ta ostma eraldi riskikindlustuse. ?Loomulikult on palju eraldi nüansse,? nentis Link. ?Kõige suurem esitatud kahjunõue on 600 000 krooni. Vesi tungis kontorisse ja kahjustada said seadmed, mööbel ning siseviimistlus,? rääkis Link. Tema sõnul on sellisel juhul kahjude hüvitamise lootus väike, sest vastavad riskid ei olnud lepinguga kaetud.

?5. augusti seisuga oli ERGO kindlustuse kahjukäsitlusele laekunud 134 teadet eelmise nädala paduvihmadest põhjustatud kahjude kohta,? teatas ettevõtte suhtejuht Hille Karm. Enamik kahjunõudeid pärineb Harjumaalt ja asjakohaste teadete vastuvõtt jätkub pidevalt.

ERGO kindlustustingimuste alusel kuuluvad hüvitamisele kanalisatsioonisüsteemi kaudu sisse tunginud vihmaveest põhjustatud kahjud. Lisaks hüvitatakse kahjud, mis on tingitud veekogude üleujutustest, seda ka juhul, kui pinnavee tõusu on tinginud sademed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing