ÄL: Kalle Norberg õpetab eestlasi kasutama Luksemburgi pangasaladuste kaitset

06. oktoober 2004, 07:56

Inversteerimispankur Kalle Norberg käivitab koos Alvar Virkusega privaatpangandust.

Täpsemalt on tegemist privaatpanganduse teenust pakkuva firmaga Luxembourg Financial Services (LFS), mille Eesti filiaal avab parajasti Tallinnas City Plazas uksi, kirjutas Ärileht.

LFSiga sattusid Norberg ja Virkus kokku läbi ühe kindlustusseltsi ja tegid firma omanikele Thierry Bichelile ja Jeannot Mouselile ostupakkumise. Viimased olid sellega nõus ja nii sündis ühisfirma, kus vanad tegijad otsustasid ka ise partneriteks jääda. Neil oli oma kliendibaas ja turud ning eestlased lisasid Balti turu, Soome ja Rootsi võimalused.

Alles jäeti ka nimi LFS, mis on 15aastane kaubamärk. Eestlased kontrollivad enamikku äritehingutest, osades ollakse aga luksemburglastega partnerid. Euroopas juba tuntud kaubamärk jäeti ka Eestis kasutusele.

Eestis avab filiaali LFS Family Office S.A., millel ei ole varahalduse litsentsi, vaid tegemist on sõltumatu finantsnõustajaga. LFS Asset Management S.A., mis hetkel taotleb varahalduse täislitsentsi ehk õigust hoida ka kliendi vara oma kontodel ning seega peab täitma kapitali adekvaatsuse ja muid riski normatiive, ei plaani kunagi Eestisse tulla, sest võib teenindada klienti piiriüleselt.

Teenust osutatakse füüsiliselt Luksemburgi territooriumil, mistõttu oleme kaitstud Luksemburgi pangasaladusega. See kindlustab ka Luksemburgis kehtiva pangasaladuse keskkonna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing