Siim Kiisler • 31. oktoober 2004 kell 22:00

Kooli eest vastutab omavalitsus

Olen koalitsioonipartneri Janno Reiljaniga nõus, et stabiliseerimisreservis külmutamise asemel tuleb raha investeerida meie laste haridusse.

Lisaeelarvest 600 miljoni krooni eraldamise mõte on luua koolipidajatele täiendav võimalus koolimaja korda teha. Selle võimaluse kasutamise või kasutamata jätmise peab otsustama kohalik omavalitsus, kaaludes läbi enda jaoks sobivad erinevad variandid.

Tundub aga, et osa poliitikuid on huvitatud hoopis uute käsuliinide kehtestamisest, mille tipus nad ise saaksid taas troonida ja riigi vastutuse sildi all (raha) jagada ja valitseda. See ei saa aga olla eesmärk. Kohalikul omavalitsusel peab olema valikuvõimalus koos vabadusega ise otsustada, kas ja kuidas ta oma koolid korda teeb.

Hetkel kuum