• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansabanka purjekas pani nurgakivi uuele moodsale Riiale

  ?See on Balti riikide kõige modernsem hoone,? kinnitas hoone avamistseremoonial Merko Grupi nõukogu esimees Toomas Annus. Hansabanka uue maja ehitas Merko Ehituse Läti tütarfirma Merks. Hoone läks maksma ligi 500 mln krooni (20 mln Läti latti). Nurgakivi pandi eelmise aasta veebruaris. Mullu suvel Hansapanga Läti peamaja ehitus takerdus, sest see kaasati poliitilisse võitlusesse.
  Riia linna arhitektid plaanivad lähimate aastate jooksul Daugava jõe kaldale uue Riia ehitada. ?Äsja avatud Hansabanka uue hoone kõrvale kerkib veel ligi kümme kõrghoonet,? ütles Hansabanka Läti turundusjuht Oksana Sivokobilskaja. Otse üle jõe vastaskaldale jääb vana Riia ehk Riia vanalinn.
  Ja uue Riia alustala on uhke. Ehitatud läikivast alumiiniumist ja klaasist ning kogu maja meenutab uhket täispurjes seilavat purjekat. Kohalike juhtide sõnul on kasutatud nii ehituses kui ka kujunduses tehnoloogia viimast sõna.
  Hoone kõrgus on 123 meetrit, sel on maa all kaks korrust ja maapinnast ülevalpool 26 korrust. Hansabanka kommunikatsioonijuhi Arturs Eglitise sõnul on nende uus peahoone praegu kõrgeim ehitis Riias.
  Läti Hansabanka uhkes hoones hakkab esmaspäevast klientide hea teenindamise nimel tööle 1100 inimest. Kogu Läti Hansabanka üksuses töötab ligi 1400 inimest.
  Lisaks ilusale hoonele on Läti Hansabanka tugevasti investeerinud ka Läti moodsa kunsti propageerimisse ja säilitamisse. Hansabanka 26 korrusel on konverentsiruumides ja erapanganduse kabinettides väljas 70 noore Läti kunstniku tööd, neist 60 on maalid ja 10 graafilised lehed.
  Hansapanga Grupi juhatuse esimees Indrek Neivelt kinkis avamistseremoonial Läti Hansabanka juhatuse esinaisele Ingrida Blumale Eesti kunstniku Andres Toltsi maali ?Taevad?.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.