Hansabanka purjekas pani nurgakivi uuele moodsale Riiale

Annika Matson 19. november 2004, 00:00

?See on Balti riikide kõige modernsem hoone,? kinnitas hoone avamistseremoonial Merko Grupi nõukogu esimees Toomas Annus. Hansabanka uue maja ehitas Merko Ehituse Läti tütarfirma Merks. Hoone läks maksma ligi 500 mln krooni (20 mln Läti latti). Nurgakivi pandi eelmise aasta veebruaris. Mullu suvel Hansapanga Läti peamaja ehitus takerdus, sest see kaasati poliitilisse võitlusesse.

Riia linna arhitektid plaanivad lähimate aastate jooksul Daugava jõe kaldale uue Riia ehitada. ?Äsja avatud Hansabanka uue hoone kõrvale kerkib veel ligi kümme kõrghoonet,? ütles Hansabanka Läti turundusjuht Oksana Sivokobilskaja. Otse üle jõe vastaskaldale jääb vana Riia ehk Riia vanalinn.

Ja uue Riia alustala on uhke. Ehitatud läikivast alumiiniumist ja klaasist ning kogu maja meenutab uhket täispurjes seilavat purjekat. Kohalike juhtide sõnul on kasutatud nii ehituses kui ka kujunduses tehnoloogia viimast sõna.

Hoone kõrgus on 123 meetrit, sel on maa all kaks korrust ja maapinnast ülevalpool 26 korrust. Hansabanka kommunikatsioonijuhi Arturs Eglitise sõnul on nende uus peahoone praegu kõrgeim ehitis Riias.

Läti Hansabanka uhkes hoones hakkab esmaspäevast klientide hea teenindamise nimel tööle 1100 inimest. Kogu Läti Hansabanka üksuses töötab ligi 1400 inimest.

Lisaks ilusale hoonele on Läti Hansabanka tugevasti investeerinud ka Läti moodsa kunsti propageerimisse ja säilitamisse. Hansabanka 26 korrusel on konverentsiruumides ja erapanganduse kabinettides väljas 70 noore Läti kunstniku tööd, neist 60 on maalid ja 10 graafilised lehed.

Hansapanga Grupi juhatuse esimees Indrek Neivelt kinkis avamistseremoonial Läti Hansabanka juhatuse esinaisele Ingrida Blumale Eesti kunstniku Andres Toltsi maali ?Taevad?.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing