• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jälgede jätmise aeg

  Esimene lumi sajab alati vaikselt. Istun autos, nõjatun vastu rooli ja nuputan langevaid räitsakaid kokku lugedes, milline rehvivahetuspunkt võiks olla lähim. Mõne sammu kaugusel seisab paariaastane jõmm ja on täiesti nõutu. Maa tema ümber on valge ja taevast pudeneb midagi sellist, mida lapse mälu seletada ei oska.
  Üsna jahmunud ilmel pageb ta majaukse juurde tagasi, et seal arusaamatu ilmaime üle koos emaga juurelda. Ümber pöörates ehmub pisike uuesti. Tema sammudest on jäänud lumele jäljed. Ettevaatlikult astub ta puhtale lumele ja tõmbab siis jala tagasi. Jälg on olemas. Ja nii uuesti ning uuesti. Tegevus pakub nii suurt rõõmu, et viimaks laskub imestaja põlvili ja uurib värskesse lumme sulanud jälgi käpuli. Ilm on imeline.
  Kes Sisaliku teed on uurinud, teab, et iga meie tegu jätab kuhugi jälje. Aasta lõpp ja uue algus on lähedastega koos olemise aeg. Ühtlasi parim hetk selleks, et jätta neisse endast veel üks ilus jälg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.