• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seitsmekümnendate hõrgud laulud Hedvigilt

  Vahetult jõulupühade järel toimub Tartus, Pärnus ja Tallinnas kontsert, kus Estonian Dream Big Band (EDBB) ja lauljatar Hedvig Hanson esitavad 1970. aastate tuntumaid levilaule. Suure osa kavast moodustab Uno Naissoo, Gennadi Podelski, Sergei Pederseni ja Felix Mandre looming, mis omal ajal meie raadiojaamad koduselt armsaks mängisid.
  Siiski pole põhjust eeldada unelevat nostalgiaõhtut, lubab Jüri Leiten Tallinna Filharmooniast. Pigem sumedalt sooja meeleolu eestikeelsete lauludega. Kõik palad on saanud uue kõla ning neis arran?eeringutes kuuleb publik viise esimest korda. Laulud on seadnud bigbändile ja solistile Tõnu ja Tõnis Kõrvits ning Raul Sööt, keda tuntakse nii suurepärase saksofonisti kui ka helilooja-arran?eerijana. Osa lugusid pärineb ka õhtu tähe Hedvig Hansoni enda sulest. Kuna EDBB on meie bigbändide lipulaev ja koosneb suurepärastest muusikutest, siis vürtsitavad seda õhtut kindlasti ka tulised soolod orkestri liikmeilt. Orkestrit juhatab Raul Sööt.
  Kontsert kuulub Tallinna Filharmoonia portreekontsertide sarja, mille kava ehitatakse üles ühele heale eesti solistile.
  Mitme parima muusiku tiitliga pärjatud ja rahvusvaheliseltki tuntust koguva Hedvig Hansoni jaoks on nii suurejooneline sooloõhtu EDBBga esmakordne.
  Jüri Leiteni sõnul pakkus lauljatar ise visiooni, et soovib esitada unustatud kauneid eesti lugusid.
  Kolm õhtut kolmes Eesti linnas on samale koosseisule jaanuari alguses toimuva salvestuse ettevalmistuseks. EDBB ja Hansoni koostöö jäädvustatakse Tallinna Jazzi Stuudio projektina Eesti Raadios.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.