Ülo Toomsalu • 28. jaanuar 2005 kell 6:53

EPL: Lepa kõrghoone kogus vastakaid arvamusi

Pärnu veetornist korterelamu ehitamise plaan tekitas naabrites ägedat vastuseisu.

Ümbruskonna inimesed viisid ärimees Elmar Lepa projekti vastu Pärnu linnavalitsusse 90 allkirjaga vastuväite. Suur-Sepa 13 kavandatava kõrghoone detailplaneeringu vastu on lisaks piirkonna elanikele ka muinsuskaitse amet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ehituse pooldajaid on kogunenud 64. Enamik neist on pensionärid. ?Üks neist ütles ausalt, et on Lepa äripartneri Garri Suugi tuttav ja tal kästi tulla,? ütles linnavalitsuse töötaja.

Aia, Karja, Suur-Sepa ja Väike-Posti kvartali elanikud ja naabrid on plaanitava suuremahulise kõrghoone ehitusele kategooriliselt vastu. Allakirjutanud leiavad, et kõrghoone ei sobi ajalooliselt kahekorruselisse aedlinna kvartalisse, hävitades sealse miljööväärtusliku elukeskkonna.

Samuti kirjutavad elanikud vastuväites, et rajatav korterelamu halvendab tunduvalt nende elamistingimusi ja ümberkaudsete kinnistute hind langeb oluliselt.

Linnavalitsuse planeeringute spetsialisti Ülle Tuuliku sõnul ei ole planeeringu poolt olnud inimesed põhjendusi toonud. ?Kirjutati lihtsalt, et kõrghoone meeldib ja tore, et piirkond korda tehakse,? ütles ta.

Hetkel kuum