Urmas Vaino • 6. oktoober 2005 kell 22:00

?Dr. Tõrva ja professor Sule süsteem?

Pühapäeval, 9. oktoobril esietendub Kanuti Gildi SAALis noorte koreograafide Triin Lilleoru ja Kärt Tõnissoni esimene iseseisev tantsulavastus ?Dr. Tõrva ja professor Sule süsteem?.

Triin Lilleorg ja Kärt Tõnisson moodustavad koos Mairika Plakso ning Margus Toomlaga loomingulise üksuse flies.doc. Üksuse liikmed on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli koreograafia erialal. Ühiselt on nad loonud mitmeid lühietendusi, andnud välja tantsuvideoid. Kanuti Gildi SAALis on publik näinud Triinu ja Kärdi ühisetendust ?Deport?.

Peale autorite ja esitajate on lavastusega ?Dr. Tõrva ja professor Sule süsteem? seotud veel palju inimesi: Taavi Aavik (Pedigree) ja Valter Nõmm (Shalton San) on loonud lavastuse video; kostüümid on Rele Liivilt ja Jaana Heinsalult. Oma ?hääled? on lavastusele andnud Taavi Eelmaa, Bert Raudsepp ja Kaisa Selde.

Lavastuse valmimist toetas Theorem-võrgustiku projekt ?Dance Residencies? tänu Euroopa Liidu Kultuur 2000 programmi toetusele. Lavastuse kaasprodutsent on Kanuti Gildi SAAL.

Hetkel kuum