Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Säästumarketi loojad ostsid Tallinnas skandaalse kinnistu

  Ostutehing sooritati septembri lõpus, kuid sellekohane eelmärge jõudis kinnistusraamatusse alles paar nädalat tagasi. Kinnistu müüjaks oli vandeadvokaat Viktor Kaasiku kontrolli all tegutsenud OÜ Baltin ning ostjaks OÜ Baltek Arendus, mis kuulub võrdsetes osades Prantsu firmale Entacom ja Mansbergi firmale Relaxor.
  Pärnu mnt 10 kinnistu müünud OÜ Baltin omanik, vandeadvokaat Viktor Kaasik ütles, et kinnistu oli müügis juba aasta aega. Müügisummat Kaasik ei avaldanud, öeldes, et klient, keda ta tehingul esindas, ei soovi seda. On teada, et Kaasik avaldas välismaal kuulutusi, kus kinnistu müügihinnaks oli märgitud 13,9 miljonit eurot ehk ligi 218 miljonit krooni.
  ?Müügiprotsess kestis aasta aega, aga me ei näinud sellega eriti vaeva,? ütles Kaasik. ?Kosilasi käis palju, aga me ei lasknud hinda alla.? Kaasiku sõnul müüdi Pärnu mnt 10 kinnistu lõpuks Prantsile ja Mansbergile, sest nad olid nõus tasuma küsitud hinna. ?Väga sümpaatne, et ostjateks osutus eestlastest investorite grupp,? lisas Kaasik.
  Indrek Prants ei soovinud poolte kokkuleppele viidates tehingu hinda täpsustada. Tema sõnul töötab kogu hoone tänasel päeval rendipinnana ning uutel omanikel on plaan samamoodi jätkata.
  ?Julgen arvata, et kinnisvarahinnad Tallinnas pole lage saavutanud,? ütles Prants hoone ostmist põhjendades. Ta lisas, et hoonet ei ostetud spekulatiivsel eesmärgil, sest ?äriplaan on tehtud ikka renditulu peale?. Samas ei välistanud Prants ka kinnistu edasimüüki, kui keegi seda ühel päeval ära osta tahab.
  Otse Draamateatri vastas asuv kinnistu võtab enda alla pea kogu kvartali Müürivahe tänava, Suur-Karja tänava ja Pärnu maantee vahel ning on sagedaste omanikuvahetustega omandanud skandaalse kuulsuse. 2001. aastal andis riik kinnistu Kunstimuuseumi Ehituse Sihtasutuse omandusse, kes selle aasta hiljem enampakkumisele pani. Viktor Kaasiku juriidilisel nõustamisel toimunud enampakkumisest väljus võitjana OÜ Vemarro, kes käis kinnistu eest välja 80,1 miljonit krooni. Teenitud raha läks kunstimuuseumi uue hoone ehk Kumu ehituse seemneks.
  Juba järgmisel aastal müüs Vemarro, mille omanikeks olid Eve ja Margus Fingile kuuluv EMF Invest ning vene taustaga ärimeestele kuuluv NG Eesti, kinnistu 155 miljoni krooni eest edasi. Uueks omanikuks sai OÜ Baltin ehk Viktor Kaasik ise. Kaasik leidis 2003. aasta lõpus Baltinile uue omaniku Küprosel registreeritud firma Laufer Company Ltd näol. Eelmise aasta novembris on Pärnu mnt 10 kinnistule seatud hüpoteek summas 108 miljonit krooni.
  Sven Mansberg ja Indrek Prants on tuntud ja tunnustatud ärimehed, kes panid omal ajal aluse Säästumarketi kauplusteketile, mis hiljem tulusalt edasi müüdi. Kompanjonideks oli ja on neil veel ka Guido Sammelselg ja Armin Kõomägi. Nende nelja mehe kontrolli all tegutseb praegu näiteks Ehitus Service?i üle-eestiline kauplusekett ning logistikafirma S-Marten. Ühiselt kuulutakse ka Eesti Raudtee omanikeringi.
  Prants lausus, et selle ostutehinguga pole seotud kogu nn Säästumarketi-punt: ?Kinnisvara poolel tegutseme Baltek Arenduse all Sven Mansbergiga kahekesi.?
  Mansberg ja Prants on varemgi soetanud pealtnäha ootamatuid osalusi. Nii kuuluvad nende firmad Entacom ja Relaxor näiteks seltskonnaajakirja Just omanikeringi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Aasia aktsiad kauplesid optimistlikult
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.