• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 18.11.05, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Prantsusmaa keisri nimeline restoran Tallinna vanalinnas

Aga restoranis polnud kedagi. Ei ühtegi külastajat ega ka kedagi teenindavast personalist. Seisime nõututena tühja saali uksel tükk aega, enne kui kui meid lõpuks märgati ja lauda juhatati.
Edasine sujus küll hästi, meid teenindav ettekandjaõpilane oskas kõikidele küsimustele vastuseid anda, olgu siis toiduainete päritolu või roogade koostise kohta, oli kiire ning tähelepanelik.
Hõbedased lauakatted, küünlad, Mozart, maalitud laetalad ? vägagi meeldiv keskkond, eriti pärast kaubanduskeskust, kust just olime pidanud läbi käima.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Mulle meeldib, kui menüü peale toidunimede ka midagi muud sisaldab. Siinsest sai lugeda nii selle maja kui ka üleüldse restoranide ajaloost.
Sõime korraliku lõuna, kumbki tellis supi ja prae.
Meie roogade nimed olid sellised: rikkalik kala-mereandide duett tomati-homaari konsomeega serveeritud koos rouille krostiiniga; nuikapsa ja arti?oki vahune püreesupp kitsejuustu kroketiga; Eesti loomaliha tournedos, puraviku julienne volovanis; küü­li­kukonfii Põlt­samaa Kuldse veini ja sinihallitusjuustu kastmega, muredas tainas küpsenud jänese ja juurvilja raguu armanjaki kastmes ? pidin lauakaaslasele kee­lenõustaja ole­ma.
Supiga jäin väga rahule, aga küülikukonfii oli tuim ja kuiv, ja seda vaatamata peekoniviiludele, mis küülikule ümber olid mässitud (ja mis oleksid võinud ju menüüs kirjas olla, nii tugev komponent nagu see on). Nii et seda praadi ma lõpuni ei suutnud süüa. Lõunakaaslane jäi rohkem rahule, ainult supi kõrvale serveeritud saiamääre (mille koostist me menüüst ei osanudki leida) ei sobinud tema maitsemeeltele.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 11 p 1 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele