Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA kohus jättis Peegile kehtestatud tõkendid jõusse

  Oliver Peegi esindajad palusid kohtult vabastada osa tema külmutatud kontol olevast rahast ning väitsid, et USA väärtpaberijärelevalve komisjon (SEC) ei ole oma süüdistusi piisavalt tõendanud. 17 leheküljel esitatud Peegi seisukohtade põhipunktid on järgmised: SEC ei ole tõestanud, et informatsioon ei olnud avalik (argumentatsioon tugineb paljuski ka Business Wire? esindajate ütlustele, kes ajakirjanduses on kinnitanud, et Peek ei pääsenud ligi konfidentsiaalsele infole); SEC ei ole tõestanud, et Peek hankis infot pettuse teel ning kasutas seda kuritegelikult; SEC ei suuda tõestada, et võimalikku pettust võib Peek korrata.
  Peek palus kohtul vabastada osa tema külmutatud kontol olevast rahast, sest see ületab tunduvalt Peegi poolt väidetavalt ebaseaduslikult teenitud tulu. SECi süüdistuse järgi teenis Peek ebaseaduslikku tulu 600 000 dollarit, külmutatud kontol on aga 2 mln dollarit. Isegi kui arvestada võimalikku trahvi (võib ulatuda kuni kolmekordse ebaseaduslikult teenitud tulu või välditud kahjuni), on Peegi advokaadi kinnitusel külmutatud ebaõiglaselt suur summa raha.
  Peek kinnitas advokaatide vahendusel, et ta on Eesti kodanik, elab ja töötab Eestis ja et tal puuduvad olulised kokkupuutepunktid USAga. Seega peaks kohus tunnistama, et Peek ei asu selle kohtu jurisdiktsioonis.
  SEC kordas kohtukuulamisel oma varasemaid seisukohti. SECi kohtus esindanud advokaat Kingdon Kase ütles Äripäevale, et osapooled ära kuulanud kohtunik otsustas jätta kõik nii, nagu oli enne. Ta lisas, et Eesti justiitsministeerium oli viivitanud kohtudokumentide korrakohase edastamisega süüdistatavatele.
  Oliver Peeki esindavate advokaatidega firmadest Sussman & Frankel ning Brief, Justice, Carmen & Kleiman ei õnnestunud Äripäeval rääkida.
  LHV partneri Kristjan Lepiku kaitsja Joseph D. Pizzurro esitas kohtule taotluse lükata Lepiku kohtuasi edasi 21. detsembrile, mille kohtunik eelmisel kolmapäeval ka rahuldas. Lepiku kontod jäävad endiselt külmutatuks.
  Praeguse seisuga teeb kolmest süüdistatavast SECiga koostööd LHV ning ka Lepiku esindajad on andnud mõista, et püüavad jõuda kokkuleppele. Peek on ainus, kes on süüdistused ja oma allumise USA kohtule kahtluse alla seadnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.