Sulgpall kutsub huvilisi mängima

Mikk Jürjens 17. märts 2006, 00:00

Laupäeval toimub Tallinna Noorte Spordikeskuse sulgpallihallis harrastajatele mõeldud paaristurniir "Kevadsuled 2006".

Võistluse eesmärk on kokku kutsuda sulgpalliharrastajad, kellel varasem kogemus sellistel turniiridel puudub. Võisteldakse meespaarismängus, naispaarismängus ja segapaarismängus. Võistlused toimuvad alagruppides, alagruppide parimad jätkavad olümpiasüsteemis ja selgitavad võitja. Mänguvahendid ehk oma pallid ja reketid peavad olema võistlejatel endil kaasas.

Võistlus Tallinna Noorte Spordikeskuses algab kell 10. Ehkki eelregistreerimine lõppes juba kolmapäeval, on huvilistel võimalik end kirja panna ka kohapeal enne turniiri algust. Osalemise eest tuleb mängijal välja käia 200 krooni, auhinnad on välja pandud finalistidele.

"Selliseid harrastajatele mõeldud võistlusi toimub meil aastas kaks korda, kevadel ja sügisel," ütleb võistluse infopealik Kristo Kivisaar. Osalejate arv on Kivisaare sõnul märkimisväärne, tavaliselt lööb kaasa kuni viiskümmend võistluspaari.

"Lastele mõeldud turniire on rohkem, vähemalt üks iga kuu," lisab Kivisaar. Osavõtjaid jagub ka nooremate võistlustele. Sulgpall on Kivisaare arvates leidnud Eestis küllaltki korraliku kandepinna, inimesed on alast teadlikud ja tänu mängu lihtsusele ei kardeta ka kätt proovida. "Neid, kes regulaarselt trenni teevad ja asja tõsisemalt võtavad, on Eestis umbes 200 ringis."

Professionaalselgi tasemel on eestlaste käekäik muljetavaldav. Peale on kasvamas noored sportlased, kes piiride taga treenivad ja võistlevad.

Meestest haaras veebruarikuistel Eesti meistrivõistlustel kulla nii üksik- kui ka paarismängus endale 19aastane Raul Must, kes juba aastaid kogenud Heiki Sorgele kuklasse hingas. Ka omavanuste klassis tuli Must Eesti meistriks, kuid veelgi muljetavaldavam oli noormehe hiljutine võit maailma 25 parema sulgpalluri hulka kuuluva türklase Mehmet Turali üle.

Naistest kuulub esinumbri tiitel Kati Tolmoffile, kes alles nädalaid tagasi maailmakarikaetapil Zagrebis finaali jõudis, kui seal Euroopa viiendale reketile Petya Nedeltchevale Bulgaariast alla pidi vanduma. See oli esimest korda, kui eestlasest sulgpallur A-kategooria MK-etapil finaali jõudis.

Võimalusi end sulgpallis sõpradega proovile panna pakuvad mitmed spordi- ja huvikeskused. Täpsemat infot on võimalik leida internetiaadressil www.sulgpall.ee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing