Eesti Telekomi suuromaniku TeliaSonera kasum kahekordistus

28. juuli 2006, 09:44

Põhjamaade suurim telekomifirma TeliaSonera teatas, et teise kvartali kasum kasvas rohkem kui kaks korda.

Puhaskasum hüppas 2,02 miljardilt Rootsi kroonilt 4,21 miljardile Rootsi kroonile (7,1 miljardil kroonile). Käive kasvas 22,7 miljardile Rootsi kroonile.
Analüütikud olid oodanud kasumiks 3,51 miljardit Rootsi krooni.

'Tugevate tulemuste taga oli edukaks sünergia teke mitmetest ülevõtmistest ning ning efektiivsusmeetmete mõju,' sõnas TeliaSonera juhatuse esimees Anders Igel. Kuna koduturul Põhjamaades on turu küllastumine tulude kasvule piiri ette pannud, siis on firma laienenud mitmetesse Ida-Euroopa ja Euraasia riikidesse. Eelmisel aastal teatas ettevõte, et kavatseb kolme aastaga vähendada kulusid 6 miljardi Rootsi krooni ulatuses.

Sel aastal ootab TeliaSonera mobiili-ja lairibateenuste mahtude kasvu. 'Grupi käive ja maksude-eelne tulem oodatavalt kasvavad,' kommenteeris firma.

Kuigi TeliaSonera on otsinud uusi võimalusi eeskätt naaberriikides ja kiiresti kasvaval Vene ning Türgi turul, suurendati eelmisel kuul osalust hoopis Hispaania telekomifirmas Xfera Moviles. Analüütikuid pani see kahtlema TeliaSonera strateegias, mis oli enne keskendunud Põhjamaadele ning arenevatele turgudele. Hispaania turul on ees juba palju tugevaid operaatoreid ning konkurents on hakanud nende kasumit sööma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing