Valitsus premeeris tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlasi

31. august 2006, 11:27

Valitsus eraldas reservist kultuuriministeeriumile 1,125 miljonit krooni
edukalt võistelnud sportlaste ja nende treenerite premeerimiseks.

Sõudmise juunioride maailmameistrivõistlustel tulid Kaisa Pajusalu ja Jevgenia Rõndina paarisaerulisel kahepaadil maailmameistriteks, mille eest premeeris valitsus neid mõlemaid 75 tuhande krooniga. Sportlaste peamisteks abistajateks ja nõustajateks viimastel aastatel on olnud treenerid Ulvi Lutoškin ja Valeri Osmokesku, kes said kumbki preemiaks 37,5 tuhat krooni.

Juunioride maailmameistrivõistlustel kergejõustikus Pekingis võitis meeste kettaheites Margus Hunt kuldmedali tulemusega 67.32, püstitades ühtlasi selle vanuseklassi uue maailmarekordi. Margus Hunt võitis samas ka kuulitõuke, tulemusega 20.53, mis on hetkel juunioride hooaja parim tulemus maailmas. Kaire Leibak saavutas esikoha naiste kolmikhüppes uue Eesti rekordiga 14.43 ja Marek Niit võitis meeste 200 m jooksu ajaga 20.96, mis on samuti uus Eesti rekord.

Valitsus premeeris Margus Hunti 300 tuhande krooniga, Kaire Leibakut 150 tuhande krooniga, Marek Niitu 150 tuhande krooniga, nende treenereid Rein Ahunit 150 tuhande krooniga, Valter Espet 75 tuhande krooniga, Kersti Viru 37,5 tuhande krooniga ja Mehis Viru 37,5 tuhande krooniga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo..

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing