Võhu Veini väikeaktsionär on vihane

13. oktoober 2006, 12:20

Vello Tafenau, kellele kuulub firmast 40%,
müüs Võhu Veini aktsiad enamuse nõusolekul maha. Väikeaktsionärid on sellisest
käitumisest nördinud.

"Väikeaktsionäridele tuli teade, et on üldkoosolek. Seal teatas Tafenau oma otsusest aktsiad müüa. Kuid nii ei saa ju käituda. Neid asju tuleks teisiti ajada," on Võhu Veini aktsionär Toomas Rae endast väljas. " Mina tahaksin teada, millest lähtuvalt valiti ostja? Ja miks just sellise hinnaga müüdi? Tuleks uurida ka seda palju on hetkel veinikeldris üldse veini kokku. Veinide koguhind on vastavuses aktsiate müügihinnaga," lisas Rae.

Samuti ei mõista Rae, kuidas saab Tafenau väita, et nõukogu otsustas müüa, kui tegelikult otsustas Tafenau ainuisikuliselt. "AS Võhu Vein moodustati E.Vilde kolhoosi varadest põllumajandusreformi käigus. Kõik tervikvarad erastati ainult majandi osakute eest. Viimasel kolhoosi esimehel Vello Tafenaul oli osakuid Võhu veinitööstuse varasse ainult 0,5% , kuid asjade õige korraldamisega muutus ta sisuliselt ainuomanikuks. Nüüd siis jälle samasugune käik," lisas Rae nördinult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2006, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing