13. oktoober 2006 kell 8:55

Siim Kallas: hea, et Eestis korruptandid kätte saadakse

Hea, et Eestis korruptandid kätte saadakse, ütles täna aripaev.ee-le Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas.

Kallas parafraseerib Eestis lahvatanud maa-ameti korruptsiooniskandaali, kommenteerides Briti peaministrit Tony Blairi: "Halvad asjad juhtuvad igal pool, küsimus on, kuidas neid käsitletakse."

Kallas lisas: "Praegune skandaal ei ohusta Eesti mainet, hullem, kui see oleks avalik saladus, ja kõik ootavad, et midagi tehtaks, kuid midagi ei tehta," ütles Kallas. Tema sõnul on igal nädalal kuulda korruptsioonist Hispaanias, ka suurfirmades nagu DaimlerChrysler, Siemens jne. "Kas Eestis leiavad kahtlused ka kinnitust, on omaette küsimus, kuid on positiivne, et need asjad avastatakse," lisas Kallas.

Rahvusvahelise organisatsiooni Transparency Internationali korruptsiooniindeksi järgi peaks see skandaal Eestile positiivselt mõjuma, kuigi võib ka langus tulla, sest Eesti on väga heal kohal, kommenteeris Kallas korruptsiooni Eestis.

Autor: Mariliis Pinn, Annika Matson

Hetkel kuum