Rein Kilk: 16 miljonit on Hiiu Kalatööstuse eest liiga palju

24. oktoober 2006, 12:32

Ärimees Rein Kilk on huvitatud
pankrotistunud Hiiu Kalatööstuse ostmisest, kuid peab selle hinda 16 miljonit
krooni liiga kõrgeks.

"See hind oli ilmselgelt liiga kõrge. Kui hind langeb, siis võimalik, et olen sellest veel huvitatud," kommenteeris Kilk Hiiu Kalatööstuse ostumõtteid.


Ärimees tundis huvi veel ka Lehtma sadama ning külmutushoone vastu, mõlemad on praeguse seisuga juba müüdud. "Tervikvara Hiiumaal enam praktiliselt pole. Tundub, et eelmised tegijad on omandanud erinevad komplekside osad seepärast, et need tükkide kaupa kallima hinnaga edasi müüa. Eks ma vaatan Hiiumaal veel ringi," märkis Kilk. Samas ei välistanud ta ka võimalust, et ehitab ise sinna midagi, kui sobivat tervikkompleksi ei leia.
Hiiumaale rajatava äri üheks variandiks võiks olla Pere toidukontserni laiendus. Samas ei välistanud ta ka uue ja kvaliteetsema kalatööstuse rajamise võimalust. "Olen jah erinevaid mõtteid mõelnud, kuid midagi konkreetset ei tea, ega taha veel välja käia," lisas Kilk.

Hiiumaale äri ajama kutsus Kilki endine presidendi kantselei direktor Tarmo Mänd, kes veel enne seda oli Hiiumaa maavanem. "Tarmo Mänd on olnud pikemat aega kohaliku elu vedaja. Eks tal mure selle tööhõive pärast oli. Ta on ka varem kurtnud, et Hiiumaal minnakse tööstuses valet teed pidi. Ja tema jutt on õige. Hiiumaal tehase naljakat tootmist, mis on rajatud lihtsale ja odavale tööjõule, kuid see pole jätkusuutlik," kommenteeris Kilk.

Mänd sooviks Kilgi sõnul, et Hiiumaa oleks rohkem seotud põllumajandusega. Samuti seda, et inimestel oleks pikemas perspektiivis tööd. Koos äri ajada mehed veel plaani võtnud pole. "Kummaltki poolt pole tegelikult sellist ettepanekut tehtud," täpsustas Kilk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2008, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing