Tööjõuturule tuleb 140 vaba kätepaari

07. november 2006, 10:43

Selle nädala jooksul saab Pärnu
linavabrikust vabaks 126 inimest, taastusravikeskus Sõprus koondab aga aasta
lõpuni jäävate kuudega 14 inimest, kirjutas Pärnu Postimees.

Pärnu linavabriku direktori Arvo Villmanni jutu järgi on vabrikul praegu küll hea periood, kuid hea aeg ei pruugi lõpmatuseni kesta. Möödunud majandusaastal sai vabrik 392 miljoni kroonise käibe juures 89 miljonit krooni kasumit.
Küll aga sunnib Hiinast tulev odav lina mõtlema, kuidas konkurentsis püsida. See viiski tootmise profiili muutmiseni. Nüüd värvitakse vabrikus kedratud linane lõng siinsamas Pärnus, varem seda võimalust polnud.

Sõpruses aga püütakse tööjõuga mitte nii pillavalt ümber käia ja talvel, kui külastajaid vähem, tööjõukuludelt kokku hoida. Taastusravikeskuse Sõprus juhtkond tegi pärast otsust vana villamaja talveks sulgeda ebasõbraliku žesti ja vallandas kohvikupersonali, öövalveõed ning mõne toateenija - kokku 14 inimest. Sõprust jaanuarikuust juhtima asunud Inge Mihkelsaare väitel on tegu puhtalt majandusliku kaalutlusega, mitte pankrotiohu või makseraskustega. Ettevõte peab koondatutele maksma 170 000 krooni koondamistasu, millele töötukassa lisab 104 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 10:38
Otsi:

Ava täpsem otsing