• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmad toetavad tudengeid

  Eile avati Maaülikoolis suurima põllumajanduskaupadega kaupleja ASi Kesko Agro Eesti nimeline auditoorium, selle kuu lõpus saavad kaks Tartu Ülikooli usinat juuratudengit turvaärimehe Urmas Sõõrumaa nimelise stipendiumi, oktoobri lõpus sõlmisid Hansapank ja Tartu Ülikool koostöölepingu, mille kohaselt toetab pank kolme aasta jooksul kuue miljoni krooniga tarkvaratehnoloogia professuuri loomist.
  "Eesmärk on edendada põllumajandusliku kõrghariduse omandamist ja tõsta põllumajanduse mainet," põhjendab Kesko Agro Eesti peadirektor Tõnu Kelder, miks nad investeerisid 50kohalise õppeklassi väljaehitamisse ja selle seadmetesse 250 000 krooni. "Meie soov on saada ka täiendust töötajaskonnale, kellest umbes 60% on lõpetanud põllumajandusliku õppeasutuse."
  Kesko Agro toetus on viimastel aastatel üks suuremaid erasektori tehtud investeeringuid põllumajandusliku kõrghariduse edendamisse. Peale õppekeskkonna uuendamise loovad Maaülikooli teadlased kogu Eestit hõlmavat agromajanduslikku geoinfosüsteemi, mis aitab põllumehel langetada majanduslikult põhjendatud otsuseid eri kultuuride kasvatamisel ja väetamisel.
  Tartu Ülikooli Sihtasutuse juhatuse liikme Ruth Kotsari sõnul on Urmas Sõõrumaa esimene ärimees, kes on loonud sihtasutuse juurde omanimelise stipendiumi. "Loodame, et tema eeskuju ärgitab ka teisi Tartu Ülikooli lõpetanud ärimehi," lausub Kotsar ja lisab, et Sõõrumaa on õigusteaduskonna vilistlane. Esimesed Sõõrumaa-nimelised 25 000 krooni suurused stipendiumid antakse kätte 30. novembril.
  "Stipendium on omamoodi austusavaldus Tartu Ülikooli õppejõudude vastu, kes saavad selle abil motiveerida üliõpilasi," põhjendab Sõõrumaa, kes toetab ka ühe Tartu Ülikooli vilistlase doktoriõpet Ameerika Ühendriikides.
  Kõige arvukamalt toetajaid - üle 20 - leidub Tallinna Tehnikaülikooli vilistlaste hulgas. Sihtasutuse Tallinna Tehnikaülikooli Arengufond juhataja Kerly Orulaiu andmeil on ettevõtted ja ärimehed andnud omanimelisi stipendiume juba alates 1998. aastast. "Kaks korda aastas, kevadel ja sügisel, jagatavate stipendiumite kogumaht on 1,5 miljonit krooni," täpsustab Orulaid ja lisab, et iga aasta tuleb mõni toetaja juurde. Nii näiteks lisandub tuleval kevadel toetajate ritta eraisikuna Tiina Mõis. Orulaiu sõnul soovivad ettevõtted ühtlasi kasvatada endale võimalikke tulevasi töötajaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
ABB – alati näoga klientide, koostööpartnerite ja töötajate poole
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.