• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viimsi endised vallajuhid erastasid endale kinnistuid

  Eile esitas Viimsi revisjonikomisjon vallavolikogule aruande, kust selgub, et praegu volikogus opositsioonis olevad reformierakondlased on oma võimul olemise ajal teinud hulganisti endale kasulikke maatehinguid.

  Komisjon leidis, et pea kõigi revisjoni käigus uuritud maatehingutega on ühel või teisel hetkel olnud seotud tänased reformierakondlastest volikogu liikmed Madis Saretok ja Enn Sau ning parteitu Kaido Metsma. Nii näiteks on Metsma vallavanemaks olemise ajal erastanud maid oma isale, Sau aga vallavalitsuse liikmena erastanud soodsalt EVPde eest viis krunti Viimsis iseendale.
  Maad on saanud erastada ka Saretoki vennanaine ajal, kui Saretok oli vallavolikogu esimees.
  Lisaks juhtis komisjon tähelepanu 1997. aasta tehingule, kus pärast õigusjärgsele omanikule maade tagastamist on kinnistud paari kuu pärast müüdud Enn Saule ja Saretoki abikaasa lähisugulasele. Saretok oli sel ajal Viimsi maa-ameti juhataja.
  "Aruandest ei loe mitte kusagilt välja, mida on valesti tehtud. Ma ei saa aru, kas kahtlane on erastamise hind, pindala, asukoht, kuupäev või on hoopiski erastaja. Tundub, et siiski erastaja - komisjon on välja valinud teatud sihtgrupi, keda peedistada," kaitses ennast volikogu liige Madis Saretok.
  Reformierakondlane Enn Sau jätkas istungil komisjoni-vastase kriitikaga.
  "Mind paneb imestama, et revisjonikomisjon ei ole toonud välja opositsioonierakonna suuri erastajaid. Komisjon peaks tegelema ikkagi majanduslike probleemidega. Seetõttu peaksime komisjoni suhtes pöörduma õiguskantsleri poole," sõnas paljudes tehingutes figureerinud Sau.
  Kolmas tehingute osapool Vallo Palvadre lisas, et sellise loogika järgi peaks kõikide vallavolikogu liikmete erastamised välja tooma.
  Revisjonikomisjoni esimees Gunnar Kobin kommenteeris, et luubi alla võeti valdavalt maade erastamise seotud tehingud, mille hind oli liiga madal, maa väga suur või isikud seotud vallavalitsusega.
  "Järelevalvekomisjoni ülesanne pole otsuseid teha, vaid selgitada välja üksikasjad ja esitada raport. Otsuste tegemine on kuskil mujal," lisas Kobin.
  Opositsioonis olev Reformierakonna liige Aare Ets asus seepeale rünnakule. "Teen ettepaneku komisjoni liikmetel tagasi astuda ning teha iseenda kohta politseisse avaldus," ütles Ets.
  Kaitsepolitsei komissari Henno Kuurmani sõnul uurib kohalike omavalitsuste korruptsioonikahtlusi politsei. Kaitsepolitsei rida on vaid kõrgete riigiametnikega seonduv korruptsioon. Politseilt ega omavalitsuste üle järelevalvet teostavalt Harju maavalitsuselt ei õnnestunud eile õhtul kommentaari saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.