• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärilaused

  Häid ütlemisi neljapäeval, 23. novembril ilmunud ajalehtedest.

  Äripäev:
  „See piirkond on ainus tõeliselt tõusev piirkond maailmas,” Suprema varahalduse juht Veikko Maripuu endise N Liidu riikide kohta.
  „Nagu koduski on igapäevased majapidamistööd ühed igavamad asjad, aga kui need õigel ajal tehtud saavad, on kõigil parem sellest kodus elada,” Tallinna linnapea Jüri Ratas (Keskerakond) võrdleb linna eelarvet argieluga.
  „Olen Nipernaadi, kes teeb seda, mis meeldib,” Aktaprindi trükikoja juht Anti Kuus.
  „Äriinimestele olen kunstiinimene ja kunstiinimestele olen ärimees,” Aktaprindi trükikoja juht Anti Kuus.
  Eesti Päevaleht:
  „Me sõidame autoga, mille võimsusest piisab sadat inimest vedava trammi jaoks,” TTÜ energeetikateaduskonna dekaan Tõnu Lehtla energiaga priiskamisest.
  „Sakala keskus oli ju kogu aeg üks õnnetus,” endine kultuuriministeeriumi kantsler, Eesti Raadio juhatuse esimees Margus Allikmaa.
  „Mõne tunni jooksul toimuvad liiklustakistused on suhteliselt väike mure, võrreldes kõige positiivsega, mida see visiit annab Eesti rahvusvahelisele seisundile,” välisminister Urmas Paet (Reformierakond) USA presidendi visiidist.
  "Selle eelarvega ostame 20 miljoni eest mõttetu lennuki maa-ametile,” Riigikogu liige, SDE aseesimees Eiki Nestor on pahane, et koalitsioon ei soovi puuetega inimeste rahamuret leevendada.
  „Mida muud sa siin piiril teed - sööd ja magad, aga ausalt, meie elu on nagu koertel: istu kuudis ja tee auh-auh,” nimesid avalikustada mittesoovinud leedulastest autojuhid Luhamaa piiripunktis piiriületust oodates.
  Postimees:
  „Mis saab siis, kui näiteks Toomas Hendrik Ilves ei peaks viie aasta pärast ametisse tagasivalituks osutuma ning siirdub tagasi europarlamenti ja jääbki kogu perega Brüsselisse elama – kas Eesti saadab turvameeste üksuse Ilvesega kaasa?” Postimehe juhtkiri ekspresidentide üle mõistuse suurest kaitsemeeskonnast.
  „Kui Iraak vaenutsevate rahvakildude vahel laguneb, võivad Mesopotaamia suured jõed uppuda verre,” Rootsi välisminister Carl Bildt
  „Kindlasti on kultuurinimestele ruume juurde vaja, aga neid ei tohi luua ebakultuurselt,” ettevõtja, Tallinna endise linnapea Tõnis Paltsi meelest tuleks Sakala anda rahvusooperile.
  „Kui keegi ütleb, et see on läinud rong, siis tuleb sellele inimesele, kelle tõttu näeme vaid rongi tagatulesid, korraldada vähemalt poliitpoomine, isegi sel juhul, kui ta oli vaid väike õnnetu rööpaseadja suure poliitiku raudteel,” Tallinna endine linnapea Tõnis Palts Sakala keskuse lammutamise otsustajast.
  „Pimesoole operatsiooni eest saab meie haigekassa maksta tasuda meie haiglale 3056 krooni, Soomes maksab samasugune töö 2323 eurot, seega on Matti pimesool kas üle kümne korra kallim või üle kümne korra paremini välja lõigatud kui Mati oma,” Riigikogu liige, SDE aseesimees Eiki Nestor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.