Sotside valmisloosung on JOKK jätta

01. detsember 2006, 13:41

Sotsiaaldemokraadid alustasid täna oma
valimiskampaaniat loosungiga "JOKK jätta."

„Kui võrrelda riiki majaga, siis JOKK on maja vamm,” põhjendas Sotsiaaldemokraatide esimees Ivari Padar, miks on vaja sellega võidelda. Padar sõnul on JOKK mentaliteedi puhul tegemist kahe probleemiga – ühelt poolt sundparteistamine ja teiselt ringkäändus teatud poliitikute ja ettevõtjate vahel.

Sotsid plaanivad kulutada valimiskampaaniale umbes kuus miljonit krooni ja hõivata 17 Riigikogu kohta. „Eesmärgiks on osaleda järgmises valitsuskoalitsioonis,” ütles Padar, kes ei välistanud koostööd ühegi kevadel parlamenti pääseva erakonnaga.

"Viimased kaks aastat kasutavad võimuparteid pidevalt väljendit jokk ehk juriidiliselt on kõik korrektne. See väljend ise ütleb, et kuigi juriidiliselt on kõik korrektne on eetiliselt asi täitsa mäda," lisas Padar erakonna pressiteates.

SDE juhatuse liige Sven Mikser viitas poliitikute ja väikese grupi valitud ärimeeste koostööle, mis jokk-mentaliteeti kinnistavad. "Poliitikud soosivad jokk-kombinatsioonidega kindlaid ärimehi, kes teenivad rahva raha arvel hiigelkasumeid. Tasuks rahastavad samad ärimehed jokk-kombinatsioonidega neid soosinud parteisid. Näiteid on tohutult: K-Kohuke, Sakala keskuse lammutamine, Savisaare Keila-Joa suvila, endise keskkonnaministri Villu Reiljani põlevkivi kaevandamise lubade kergekäeline jagamine," loetles Mikser.

Euroopa Parlamendi liige Marianne Mikko viitas ka president Toomas Hendrik Ilvese eilsele kõnele. "Ilves küsis eile Riigikogu valimisi väljakuulutades: miks on löönud kõikuma kodanike usk õigusriiki ning miks juriidilise korrektsuse kaitsekilbi taga väänatakse seaduste mõtet," rõhutas Mikko.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. December 2006, 13:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing