Padar: sundparteistamine tuleb lõpetada

02. detsember 2006, 17:22

SDE esimees Ivari Padar rõhutas tänasel SDE
üldkogul peetud kõnes, et lõpp tuleb teha sundparteistamisele.

"See on ka põhjus, miks erakond alustab oma valimiskampaaniat loosungiga "Jokk jätta! Sotsiaaldemokraadid muudavad Eesti ausaks." Just õiged väärtused on need, mida Eesti järgmistel aastatel kõige enam vajab,"
põhjendas Padar.

Padar viitas võimuerakondade käitumisele, kelle sõnum tublidele ja võimekatele inimestele on lihtne: astud parteisse? saad maavanemaks. Astud parteisse? saad koolidirektoriks. Astud parteisse? saad hinnalise kinnistu kesklinnas ja võid maha tõmmata sellel asuva väärtusliku hoone. Astud parteisse? saad kooliehitusraha. Ei astu parteisse, jääd kõigest sellest ilma.

"Nagu kogemata kombel kandideerivad näiteks kõik Kohtla-Järve koolijuhid Keskerakonna nimekirjas. See on justkui lugu Kaukaasia naisest, kes mehe jutu järgi oli kogemata kombel köögis noa otsa kukkunud ja surma saanud.
Ja seda lausa kuus korda järjest. Juriidiliselt on kõik korrektne nii selles Kaukaasia loos kui ka sadades lugudes meie ümber Eestis. Meie erakonnast lahkunud ja selle eest kooliehitusraha saanud vallavanem ütles mulle neljasilmavestluses, et tänases Eestis ei olegi tal muud võimalust oma kooli ehitus lõpetada, kui astuda "õigesse" erakonda. See ei ole see Eesti, mida me tahame," selgitas erakonna esimees.

Padar lisas, et ilma aususeta on Eesti mõne aasta pärast ka majanduslikult allakäinud riik. "Maailma majanduslikult edukaimad riigid on üksiti ka need riigid, kus korruptsiooni pea polegi ? nagu näiteks meie naabrite juures Põhjamaades. Tänases Eestis oleme me sellest eeskujust kaugenemas," lausus Padar peetud kõnes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2006, 17:22
Otsi:

Ava täpsem otsing