Laar lubab tänavatele plakateid mitte tuua

Airi Ilisson 08. jaanuar 2007, 00:00

Nädalavahetusel Saku mõisas valimisplatvormi avalikustanud IRL läheb valimistele kavatsusega need kinni panna. Kahe erakonna ühendamine on toonud juurde palju eri valdkondade tippe ja arvamusliidreid.

Vaieldamatult kontrollis olukorda ja hiilgas erakonna esinumber Mart Laar. Õhkkond oli sõbralik.

"Tahame Eestit, kus inimesed ei tapa end alkoholi ega tubakaga ega sõida end surnuks," märkis Laar.

Erakonna olulise põhimõtte, Tiigrihüppe jätkuks lubasid nad algatada riikliku programmi, mille kohaselt saab iga põhikooli viimase klassi õpilane endale sülearvuti.

Seekordse valimiskampaaniate moeröögatuse, blogimise jätkuna kavatsevad ka IRLi esinumbrid pidada internetipäevikut. Nad teevad seda ühiselt poliitblogis.

IRLi juhtfiguur Jaak Aaviksoo rääkis, et kuus erakondlast hakkavad blogima koordineeritult: igaüks tegeleb kindla teemaga, Aaviksoo kirjutab kodanikuühiskonna arengust ja valimisseaduse muutmisest.

Blogima hakkavad ka Laar ja Tõnis Lukas.

"Mängimine moodsa ajaga, nagu seda teevad mõned poliitikud, ei aita meid edasi," sõnas Laar. "Me ei pane oma nägusid plakatitele mitte sellepärast, et meil raha poleks. Kui seda teeme, siis ikka selleks, et teatud debatti algatada," lisas ta.

Aaviksoo ei kavatse uuesti kandideerida rektoriks, sest poliitilisel maastikul on palju teha: valitseb sundparteistamine, ametite ja asutuste politiseerimine, teadus saab vähem raha kui riigikaitse.

IRLi kampaania maksumus on ligikaudu 15 miljonit krooni. Järgmise kuu jooksul tutvustavad kandidaadid end oma valimisringkondades. 2. veebruaril algab aktiivne kampaania, mille käigus võib erakonna veebiküljel esitada kandidaatidele küsimusi. Küsimused võetakse kokku 2. märtsil.

Marko Pomerants ning Erki Nool rääkisid, et erakondlased külastavad juba tükk aega aktiivselt valimisringkondi. "Kasutan erakordseid meetodeid, nagu kohtumised inimestega. Juba 1995. aastast hakkasin käima," naeris Pomerants.

Isamaa ja Res Publica Liidu valimiskampaania peaks olema meeltmööda Eestimaa Rohelisele Erakonnale, kes möödunud nädalal oma rohelisele energiale toetuvat kampaaniat tutvustades lubas, et ei välista koostööd ühegi sarnast rida ajava erakonnaga.

"Me ei anna välja uusi põlevkivi kaevandamislubasid, enne kui praegused on ammendunud," tõi Mart Laar kampaaniat tutvustavas kõnes ühe punktina välja. "Meie kriteeriumiks on kindlasti roheline energia. Ei saa lubada, et hävitatakse Ida-Virumaa keskkonda. Vastasel juhul oleks mitmed taasiseseisvumise ajal peetud võitlused olnud mõttetud."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing