Reform hellitab võidulootust

Airi Ilisson 15. jaanuar 2007, 00:00

Laupäeval Reformierakonna üldkogul Estonia kontserdisaalis osales pool tuhat erakondlast.

Päeva hakul saabusid ninasarvikukostüümis Keskerakonna noored ja tõid hea tahte avaldusena pähklikorvi - iga koalitsioonipäeva eest üks pähkel. Rermierkonna juht ja esinumber Andrus Ansip ei võtnud seda vastu.

Samas ei välistanud Ansip koalitsiooni ühegi erakonnaga. "Me ei arva, et ühed on head ja teised halvad - kõigile tuleb võimalus anda," sõnas ta. "Küll kavatseme vältida rahandusministreid, kes ametis olles kangutavad tema ärisid uurivat maksuameti peadirektorit," lisas Ansip.

"Olen veendunud, et enamik valijaid toetab meid, ja meie võidame need valimised," kinnitas Ansip.

Erakondlased olid märksa vähem koostööaltid. "Minus tekitab õõva, kuidas iseseisvad selge peaga inimesed on haaratud piitsa ja kommide läbi mõnda erakonda," ütles Raivo Järvi.

"Tegemist on läbi aegade kõige mitmekülgsema valimisplatvormiga," hindas Reformierakonna auesimehest Euroopa Komisjoni aseesimees Siim Kallas. "Kõik traditsiooniliselt tugevad alad on esindatud. Möödunud valimistel õnnestus emapalga idee."

Erakonna platvormi tutvustanud justiitsminister Rein Lang sõnas, et maha tuleb müüa riigile kuuluvad kasutud kinnistud.

"Kaitseministeeriumil on nõukogude ajast tohutul hulgal maad, mida riik pole suutnud 15 aasta jooksul erastada," tõi ta näiteks. Langi sõnul oli raudtee tagasiostmine sundkäik kunagise lolluse parandamiseks. Tema hinnangul oli makstud hind liiga kõrge ning riigil pole tarvis tervet raudteed, piisab rööbastest.

Reformierakonna kampaania märksõnaks on maasikas. Kõik piirkonna esinumbrid said poti maasikataimega. "Ma arvan, et kasutan Eesti vanasõna. Maasikale sõnniku kangust, Eestile maksude langust," lausus Lääne-Virumaa esinumber Kristiina Ojuland.

Reformierakonna kampaania läheb maksma ligi 20 miljonit krooni.

Peasekretär Kristen Michali sõnul sõltub täpne summa kandidaatide toetustest. "Kuidas sa seda mõõdad, et Meelis Atonen laseb nagu liinibuss iga päev Valga vahet," lisas Michal.

Kampaanias on tähtis osa telereklaamil ja tänavaplakatitel. Peatselt hakkavad reformikad käima väljas, näiteks kaubanduskeskustes inimestega rääkimas. "Võib-olla mõni üllatus tuleb, seadusi meie kindlasti rikkuma ei hakka," lisas Michal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing