Administraatorid pingutasid Radissonis võidu nimel

Airi Ilisson 19. jaanuar 2007, 00:00

Et saada maailmameistriks, tuleb administraatoritel läbi teha rollimäng, mis on valvelauatöötajale tegelikult igapäevatöö.

Kujutage ette, et te peate viisakalt toime saama solvunud ja närvilise kliendiga, kes pahandab, et tema broneering lõppes päev varem ära ja hotell ei suuda vaba tuba asemele anda. Ja selle kurja kliendi selja taga ootab maksmist järgmine ärimees, kes omakorda on pahane sellepärast, et kraanist tuli vaid jääkülma vett. Ja kõik see juhtub viietärnihotellis. Kuid praegu toimub see mäng karmide kohtunike ees. Närvi minna ei tohi.

Maailmameistriks pürgijatele aga on see test käkitegu. Mõni hetk pärast konfliktsituatsiooni lahendamist naeratab üks kaheteistkümnest lõppfinaali pääsenust Uta Twele, nagu poleks midagi juhtunud. Four Seasons Canary Wharfi hotellis töötav Twele, inglaste võistluse kinni pannud sakslanna, on küll igati tasemel. "Võrreldes tegeliku eluga oli see lihtne juhtum," hindab ta.

Aasta hotelliadministraatori valimine on Rahvusvahelise Hotellide Vastuvõtujuhtide Liidu (AICR) iga-aastane tippsündmus. Nii sõnab rumeenlanna Bogdana Voicu, et pääs maailmameistrivõistluste finaali paneb tema karjääri liikuma. Enne tippvõistlusele jõudmist on Voicu jõudnud töötada tippklassi kuuluvas Hilton Dubai Jumeirahi hotellis täpselt aasta.

Eksootilisematest sihtkohtadest on eile ja täna Radissonis hotellitöötajate aasta tähtsaimal üritusel Eestis kohal Araabia Ühendemiraatide, Uus-Meremaa, Singapuri ning Austraalia finalistid ja erialaliidu esindajad.

Rahvusvahelise Hotellide Vastuvõtujuhtide Liidu presidendi Michael JJ Stenneri sõnul hinnatakse administraatorite töös kahe põhilise asjaolu ühendamist - klient on kõige tähtsam ja firma ei tohi kaotada.

Erinevalt tiitlivõistlustest spordis on hotellitöötajate auhinnaraha suhteliselt väike -võistluse võitja saab auhinnarahaks 500 naela ehk ligi 12 000 krooni. Lisaks trofee ja lugupidamise oma ringkonnas. Administraatorite maailmameister selgub täna õhtul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing