Valimisteni 18 päeva

Villy Paimets 14. veebruar 2007, 00:00

Kujutage ette, et tahate selga panna mõne linnu-looma kostüümi ning sellega rahva sekka minna. Ei kujuta? Aga mõned kujutavad. Loomrõivlejad on meilegi jõudnud.

Eesti Loomrõivlejate Ühingu liikmed räägivad värskes kultuuriajakirjas Muusa oma pehmelt öeldes kentsakast harrastusest, öeldes muu hulgas, et Eestis on loomrõivlemine alles lapsekingades.

Eksite kullakesed, ikka päris palju on neid, kes meile, valijaile, meeldida tahtes omast nahast välja pugeda püüavad… alles tuli uudis, et hiiglaslikku öökullikostüümi riietatud Mark Soosaar sai laupäeval vigastada.

Nimelt käis Riigikogu liige Soosaar teiste Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluvate kultuuriinimestega Viljandis kihutuskoosolekul ning oli miskipärast öökullikostüümi pugenud.

Mingil ajal astus talle aga ligi keegi mees ning pani ette lavale ühislaulu esitama minna.

Sinna Soosaar paraku ei jõudnud, sest kutsuja lükkas ta just enne püünele jõudmist pikali. "Mees pidi olema kas alkoholi- või narkojoobes, et hiigelöökulli nägemisest sellisesse eufooriasse sattus," ütles kannatanu kohalikule ajalehele.

Pubiomanik tunnistas ajalehele, et tema pole sellisest intsidendist midagi kuulnud. "Mingist öökullikostüümis tüübist pole mulle samuti räägitud," ütles ta. "Rahvast oli tol õhtul pubis muidugi palju ja nügimist võis ette tulla küll."

Minu meelest riiukukel siiski vedas, et Soosaar nüüd sotside ritta kuulub - mõelge, kui valus oleks rammu katsuda teravasarvsesse ninasarvikukostüümi pugenuga.

Meditsiiniajakirja Kroonika andmetel armastab loomrõivlemist ka Reformierakonna Tartu osakond: "Tuntud on lugu sellest, kuidas me linnavalitsuse jõulupeole minnes kutset korralikult ei lugenud. Välja oli kuulutatud maskiball, aga meie mäletasime kutset karnevalile. Tulemus: Andrus sea kostüümis, Margus Hanson ja mina olime konnad, Anto Ili hundina. Kõik teised ilusti ülikondades, pikkades kleitides ja ilusate maskidega," meenutab kunagine abilinnapea Hannes Astok Kroonika veergudel.

Posted by Villy Paimets at 4:07 PM

Comments: villy.paimets@aripaev.ee

Miks Soosaar just öökullikostüümi valis, sotside logo on ju roos?

Kas siin on mingit pistmist SDE valimisreklaamist tuttavate öökullidega? Või on tegemist vana tuttava müüdiga, et öökullid on targad? Tuntud loomatarga Aleksei Turovski andmetel olevat öökullist rumalamat lindu raske leida…

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing