Laineid lõi Kaubamaja aktsia

Peeter Teder 04. aprill 2007, 00:00

Tallinna börsil lõi eile laineid Tallinna Kaubamaja aktsia, mis päeva lõpuks tõusis 5,4 protsenti ja maksis 131,74 krooni (8,42 eurot). Kaubamaja aktsia käive ulatus 5,6 miljoni kroonini.

Kaubamaja aktsia kogus märtsis juurde kõige rohkem uusi eraisikust investoreid - 143. Ilmselt arvavad turuosalised, et väärtpaber on piisavalt odavnenud, et selle põhi käes oleks. Ka on investeerimispank LHV andnud aktsiale ostusoovituse. Kaubamajal avab peagi uue Selveri Tartus ja oma järge ootab tegevuse algus Lätis. Kõik see muudab Kaubamaja aktsia huvitavaks investeerimisobjektiks. Samas aga tähendab tegevuse alustamine Lätis kulusid, mis muudavad väärtpaberi vähemalt esialgu suhteliselt kalliks.

Suurima käibega oli börsil Olympic EG aktsia, millega sooritatud tehingute maht ulatus 24,7 miljoni kroonini. Olympicu aktsia kallines 2,8 protsenti ja maksis 172,89 krooni (11,05 eurot). Olympic jätkas tõusu teist päeva. Ka Olympic on teatanud plaanidest laieneda välismaale. Raha selle jaoks peaks firmal olema piisavalt, nii et aktsia mõningane kallinemine on minu arust õigustatud.

Põhinimekirja suurim odavneja oli Norma aktsia, mille hind alanes 0,9 protsenti ja mis maksis 82,14 krooni (5,25 eurot). Väärtpaberi käive oli tagasihoidlik 222 000 krooni. Norma aktsia kipub käituma turule üldiselt vastupidises suunas. Kui turg langeb, siis Norma tõuseb ja vastupidi. See teeb Norma aktsiast omamoodi põneva aktsia portfelli riskijuhtimise seisukohast.

Äripäeva indeks tõusis eile 0,5 protsenti ning oli 2680,94 punkti. Börsi kogukäive oli 51,7 miljonit krooni ja kokku registreeriti 545 tehingut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing