Mariliis Pinn • 10. aprill 2007 kell 11:45

Sepp: tänase värdsüsteemi jätkumine soodustab Eesti kolgastumist

Keskerakonna ühe juhtfiguuri Evelyn Seppa meelest on tähtis mõista ka seda, et tänase värdsüsteemi, kus kultuuriinimesi koheldakse erinevalt, jätkumine vaesustab Eesti kultuuripilti olulisel määral.

"Suured üritused toimuvad lähiriikides, mitte siin, Eestis. See omakorda jätab meid aga ilma miljonitest maksukroonidest, lisaks soodustab Eesti kolgastumist," vastas ta lugejale, kes uuris, miks Sepp on pikka aega rääkinud Eesti meelelahutustööstuse eest ja miks peaks just neile tegema käibemaksus soodustuse.

"Nagu küsimusestki nähtub, on tegemist just nimelt ka spetsiifilise tööstusharuga, mis targal juhtimisel toodab rikkust nii inimestele kui riigile. Rikastab meid kultuuriliselt, annab inimestele tööd ja eneseteostusvõimalusi. Kõik, mis selles sektoris toimub, on kokku võetav lühidalt - see kõik on Eesti kultuur."

Sepp leiab, et meelelahutus on kultuur ja hea meelelahutus on hea kultuur. Ja kuna see on ka osa majandusest, mis konkureerib globaalses majandusruumis, oleks riigi poolt igati ettenägelik seda ergutada ka maksimaalselt soodsa maksukeskkonnaga. Sepa sõnul peab ta tõesti silmas ühtset 5% käibemaksumäära kiiret kehtestamist. "See soodustaks ka erainvesteeringuid sellesse sektorisse, annaks tööd ja paremaid teenimisvõimalusi Eesti kultuuriinimestele, parandaks igapäevase kultuuritarbija valikuvõimalusi ja kultuuriteenuse kättesaadavust, soodustaks ürituste kvaliteedi paranemist, lõpetaks põhiseadusevastase olukorra, mille tulemusena koheldaks maksuõiguslikus mõttes ebavõrdselt avaliku ja erasektori kultuurikorraldajaid," loetles Sepp.

Hetkel kuum